Friday, December 17, 2010

Haram Minum Air Kickapoo!


Korang pernah minum tak minuman Kickapoo? Dulu masa saya diploma ramai jugak kawan saya yang suka minum air ni. Saya pun tak tahu best macam mana air ni sebab tak pernah teringin nak rasa. 

Korang pernah dengar tak air Kickapoo ni sebenarnya haram di minum kerana air ni berasal dari kilang ARAK yang bernama MONARCH BEVERAGE. Syarikat ini telah bekerjasama dengan Syarikat PERMANIS untuk memasuki pasaran Malaysia.



Kalau tak percaya sila klik gambar bawah ni untuk tahu history air ni atau klik link ini untuk ke homepage Kickapoo. [http://www.kickapoojoy.com.my/]





Sebagai umat Islam jangan sesekali membeli dan minum air ni. Tolong sama-sama sebarkan info ni ye.



7 comments:

sarah-najwan said...

lol..penah gak minum masa mudo2 dulu..hehe..loni dah berzmn xminum..

JuanYuan said...

erkk..juan pernah minum air ni..

Matika Love said...

alaaa...mamat dah pnah mnum air ni...cmne ni???

Miss Yaty said...

@kak sarah: rmai gak kawan yaty yang penah minum air ni..lepas ni mmg kena laranglah sape2 nak minum air ni..

Miss Yaty said...

@juan: lepas ni tak yah minumlah...takpe kalau dah terminum sebab kita tak tahu...bila dah tahu ni baru haram bila dah minum..

Miss Yaty said...

@mamat: mse tu mamat lum tahu lagikan.insyaAllah takpe kot..tapi lepas ni jgn minum dah taw.. :)
Haram!

LIKLAU.Net said...

assalamualaikum.. boleh klik link dibawah untuk maklumat lanjut.

http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/direktori-halal-malaysia/126-direktori-halal-malaysia