Thursday, December 16, 2010

Play More Learn More



Jom Minum Milo. Pagi tadi dengar dalam radio Hot Fm Milo- LEARN MORE PLAY MORE sedang ada kempen menarik minat budak umur bawah 12 tahun untuk bersukan. 

Pendapat saya memang bagus adakan kempen macam ni sebab dengan cara tarik minat budak sekolah bawah umur 12 tahun leh elakkan dari budak-budak zaman sekarang bergaul dengan budak-budak bermasalah. Jarang budak sukan bermasalah sebab budak bersukan kena ikut peraturan kan. 

Jadi saya setuju sangat dengan kempen ni. Majulah Sukan Untuk Negara! :)


Terkejut baca paper Metro pagi tadi pasal video budak lelaki dalam lingkungan 11 atau 12 tahun dan budak perempuan dalam lingkungan 13 atau 14 tahun yang melakukan adegan panas. Lagi terkejut sebab mereka berkemungkinan adik beradik. Nauzubillah. Apakah yang terjadi di dunia akhir zaman ni.


Tepuk dada tanya iman masing-masing.

2 comments:

incik acap said...

bdk sukan x bmasalah?
sgt2 salah...

Miss Yaty said...

@acap: aku agak je...kalau salah dan ko de pendapat lain sharelah...aku nak tahu jugak..huhu :)