Thursday, October 18, 2012

Hari Minggu - 13/10/2012-14/10/2012

Hari sabtu lepas mak Miss Yaty datang kolumpo sebab ade kenduri kahwin. Dua orang sepupu Miss Yaty kahwin serentak. How lucky they are. Majlis dorang hari sabtu walaupun hujan turun pagi tu tanpa henti hingga ke petang tapi alhamdulillah sumenya berjalan dengan lancar.

Dua orang sepupu Miss Yaty tu perempuan. Sorang tua setahun dan sorang lagi muda satu tahun. Dorang berkahwin dengan pilihan hati masing-masing. Betapa cerianya muka dorang pada hari tu. Mana ada pengantin tak ceria masa majlis kahwin sendiri kan kecuali paksa rela lah.

Gembira betul rasa minggu ni sebab dapat jumpa dengan mak sebab rasa cam dah lama sangat tak jumpa mak. Last jumpa masa raya hari tu. Bila dapat jumpa dapatlah lepas kn rasa rindu sikit. Mak Miss Yaty stay kat umah sepupu kat Rawang. Mak datang dengan abang, adik , mak dan ayah sedare. Ayah tak ikut. Macam entry yang lepas ayah memang tak kan jejak kaki kat Kolumpo dan Selangor. Weird kan. Tapi tu lah my dad. Hihi.

Minggu lepas, kawan diploma Miss Yaty pegi 4WD Challenge kat Raub. Sangat-sangat kecewa sebab tak dapat join dorang. Sob sob. At the same time my officemate pun ada ajak join ATV. Gila gempak. Tapi both event Miss Yaty terpaksa tolak kerana Family always comes first right? Sebab dah tahu awal-awal mak nak datang. Kalau tak tahu memang accept lelaju je tawaran dorang tu. Hihi.

Minggu depan raya haji. Tak sabar balik umah tapi dapat balik jap je sebab tak apply cuti.Nanti Miss Yaty balik dengan housemate. Balik kampung dengan kereta baru. Ops. Bukan kereta Miss Yaty lah, Kereta housemate Miss Yaty. Kita menumpang aje. Hihi. Doakan semoga Miss Yaty selamaat sampai ye. Miss Yaty gitahu awal-awal sebab incase dah tak update minggu depan. Hihi.

Ok lah. Bai . :)

1 comment:

Mummy Akmar said...

Tahniah kepada saudara yaty yang akan berumah tangga nanti