Friday, January 7, 2011

Tips Untuk Membina Karisma Diri

Nak tahu tips untuk membina karisma diri tak? Miss Yaty pun sedang guna tips ni sepanjang praktikal ni. Korang pun boleh praktikkan dari sekarang.

1. Lengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan atau maklumat mengenai apa yang akan di 
    sampaikan.


2. Gunakan bahasa yang kemas dan tersusun.


3. Tutur kata mestilah elok tersusun dan menggunakan gaya bercakap yang dinamis dan 
    sangat berkeyakinan.


4. Jangan campur adukkan bahasa ketika bercakap.


5. Pakaian mestilah kemas dan berketerampilan.


6. Hendaklah sentiasa senyum.


7. Tonjolkan diri sebagai orang yang bertenaga, penuh semangat dan aktif.


8. Gaya berjalan, duduk dan berdiri juga harus di utamakan.


9. Hendaklah melakukan sesuatu perkara dengan ikhlas dan tulus.





22 comments:

Ujang9897 said...

wow...terbaik....nk ikut la

al_hakim said...

wah..masyeh di atas perkongsian i..lepas ni boleh la sy praktik kan..=)

TunTeja said...

thanks for sharing :)

Heidi Shafiq said...

ikhlas dan tulus tu penting.. :)

hans said...

yups
sangat sokong semua tips2 nih

P/S : Hidup Nih Tak Habis - Habis Dengan Macam - Macam Isu

Ati Masrif said...

haaa...sesuai utk orang

yang

nak

jumpa

bakal mak mentua...hihi

guwau je..nice info yaty!

sarah-najwan said...

ye betul

jika kita peramah dan tidak sombong senang dpt kawan nati
yg oleh bantu kita jugak..

ferry said...

terima kasih atas tips berguna ni..

aReTikZ said...

Karisma kapoor tul budak tu.. hehe..
Tips hebat! nice.. hehe..

DeCrewz said...

Comey budak last tu.. Adik yati ke?

masterfaiz.com said...

nice tips.. thanx for sharing :)

JIJI YU said...

muehe..cam motivator da ni plak..nway..leh ambik nk bagi motivasi kyakinan diri ni

Ati Masrif said...

yaty sayang,

kak ati TAG yaty tau..

sila2kan lah...^_^

JIJI YU said...

muahah..tak penah2 orang panggil azizi kat dunia blog..cam truje pon ade bile cik yati pggil camtu..tau katne

diana said...

mesti ramai orang suka kawan dengan yaty ni..:)

Layanzz Community said...

info yang best...
comel gambar budak tue...huhu
follow u..hehehe

Miecyber said...

Nice tipss...thanks..


Israel gunakan burung hering sebagai pengintip

JIJI YU said...

ahah abukan tak suke paggil name tu..ok jer..tapi terharu..ehehe..

si para para said...

nice tips..

tapi yg lagi nice ialah gambar tu..hehe chumel

akmalhilmi said...

nice info :)
nk cuba nieh

JIJI YU said...

mueheh..dam macam berchit chat da plak kite kan..

Raji berkata said...

berguna ni wktu interview
hohohoh