Monday, June 28, 2010

Ceritera Seorang Ayah | Keluarga





.:ini lah ayah saya:.



saya sayang ayah saya..
Saya sayang sangat ayah saya..
Walaupon ayah saya sokmo marah saya,saya tetap sayang ayah saya..
*ayah suke marah bile anak die nakal je kan..korg paham2 la yea nape ayah saya suke marah saya*
Dulu mase sekolah..saya paling suka p sekolah..
Suka dapat jumpa kawan2..
Dan suke dapat wat perangai giller2 kat sekolah..
Kalo kat umah kena tunjuk perangai bek..
*giller hipokrit kn*
Hahaha~



Mase zaman sekolah saya sokmo majuk ngan ayah saya..sb nye ayah saya suke marah2 saya..
Kalo saya mitak pape msti ayah xbg..(mmg la da ko mitak bnde mngarut je yati oiii)
Kalo saya nk p mane2 msti ayah xbg..ayah ckp saya taw nk enjoy jep..huk3~(mmg pon kn)
Macam2 yang die larang saya wat itu wat ini..
Kadang2 cam rase nk lari dari umah pon de..
Tp bile pk2 balik saya nk tido mane kalo ak lari dari umah..
Lagipon saya mane de duit..saya ni boros..duit belanja p sekolah mmg ckup tuk shari makan je..
Xpenah nk menabung pon..
*penah la..tp saya korek balik tabung tu..haha*



Kadang2 saya rase ayah cm xsayang saya..
Sb saya rasa cm kurang kasih sayang je..
Almaklum la..adik beradik ramai..
Sedey sokmo kalo ingat masa tu..
bila saya dapat diploma kat jengka..
Saya happy giller..
Taw sb pe??
Yeah!
Saya dapat kebebasan..
Bebas cam burung terbang di langit..
Saya leh wat macam2 yang saya suka..



Bila da genap sebulan saya duk di jengka saya da mula windu kan keluarga saya..
Waa..
Malam2 mula basah bantal dek air mata mengalir tanpa henti..
Bila bermula nye bulan puasa mase sem tu..lg la touching abes..
Sb xpenah berjauhan ngan keluarga..
Mase form 5 mmg saya penah duk hostel tp saya kerap balik..wat hostel tu cam umah k2 saya..umah dekat je kot mase tu..
Windu kat ayah tp malu nk ckp..
Bila cal xtaw nk cite pe..
Byk diam je bila borak ngan ayah..
Tp lam ati nk gtaw ‘pok,ti windu pok’
Waa~



Sem berganti sem tahun berganti tahun..
Saya mula sedar yang ayah saya sayang kn saya..ayah saya sayang kan sume anak2 die..
Saya mula menghargai dan semakin menghormati ayah saya..
Bila da masuk sem 4, sebelum nek bas balik ke jengka saya akan cium pipi dan dahi ayah saya…
Saya nak die taw saya sayang kn die..
Sekarang saya dan ayah makin rapat..
Saya da boleh borak macam2 ngan ayah saya..
Kalo cal mcm2 saya leh story ngan ayah saya..
*exclude the existence of mr gugu la*
Walaupon ayah saya taw saya de ‘seseorang’
Mane tak nya ayah saya cakap fon xpenah lepas dari tangan..
Ayah ckp saya byk abes duit kt topup je…
*mungkin betol*
*sangat betol la*
Tapi ayah saya wat xtaw je..
Ayah mmg xgalak kan anak2 pmpn die bcintan cintun ni..
Hiii~









Tapi anak die mmg degil..nk wat cm ne cinta itu buta..
Hampeh tol ko yati..ahakz~~
Masa saya part6 diploma dulu..ayah saya masuk wad..
Seminggu..di sb kn strok..
Saya xtaw pape..
masa tu masa final..
Tapi mase tu mmg saya xsedap ati sangat2..
Tp saya xde la iraw kn sangat ati saya tu..
Sb saya pk mungkin sb final..
Saya hanya taw ayah saya masuk wad masa ayah dan abg sulong saya datang amik saya kt jengka pas final..
Mase tu die story kt cik mat*ayah tqah*..
Saya sebak giller masa tu..
Bercampur nak marah gak sb saya xtaw pape psl tu..
Saya tahan je mase tu sb hormat family tqah..
Bila smpai umah saya tny emak saya nape xgtaw saya..
Mak saya gtaw sb xnak kaco saya study lgpn ayah saya larang gtaw anak2 die yang len..
Kakak saya pon taw lpas adik bongsu saya tersasul..
Saya sedey sangat sb saya takot kehilangan ayah saya…
Bila saya dapat sambung degree kat dungun..
Mmg pada mula nye saya sedey..
Sb nye berjauhan ngan mr gugu..dan juga berjauhan dari kawan2 rapat saya di jengka..
Tp..
Saya dpt rase yg Allah nak saya dkt ngn family saya..
Supaya saya dkt ngan ayah saya..kalo de prob pape kat umah sy mudah blik umh..
Family sangat penting pada sume orang kn…
Begitu jg saya..
Saya xnk mnyesal di kemudian ari..
saya sayang family saya sangat..






ayah saya xsuke kalo de orang amik gmbar die..kebanyakan pic2 ni ktorang adik beradik curik2 amik...hiii~~


tgk la pic yg bawah ni..betapa ssh nye saya nk amik gmbr b2 ngan ayah saya mase ari saya daftar degree kt dungun tahun lepas..saya da majok baru la die nak...huhuhu~




muka saya da mula menjadi hijaw*


yaty: xmo kawan ngan pok da!~
pok: ayyooo~


yeah! hepy kan muka saya~



alang2 pok da nak bek snaps 2 kali..hii~~



ngan mok mudah je..sayang mok!~



to pok, ti akan jadi anak yang bek tuk pok dan mok..
dan juga akan menjadi kakak yang bek tuk adik2 ti…







pesanan dari miss lola: senyum2 sokmo..
sayangi dan hargai lah ayah korang!!
PEACE NO WAR!!!~~
^__^

4 comments:

mar said...

waduh2..
sungguh sayu sekali..
cm sebak jew bace kesah ti nie..
pape pon ingtlah ayh kite syg kite benornye..tp dorg segan nk tunjuk..
mcm ayah saye jugak..hiii

Miss Yaty said...

btol3~~
yeah..bila mkin mningkat usia*wah cm da tue je kn*bru la yati memahami kasih sayang seorang ayah...
^__^

Dzulaikha said...

sebak..
tetibe x nk blk jengka n nk dok umah je bia dkt ngn abah jugak..uwaaaa

Miss Yaty said...

hihi...ni kes nk dkt ngn abah or ur beloved one ika...hik3~

manje2 ngan abah puas2 taw...
^__^