Thursday, November 18, 2010

Cerita KREATIF : Blogger Kering Idea ?

salam sume. kali ni saya terdetik hati nak join contest ben ashaari. mencuba nasib. salah satu sebab join ni pun sebab my sis asyik suruh jep tapi masalah nya saya pun sedang kering idea. ngeh3~
tup tup pagi ni tetiba terkeluar idea. so, selamat menjamu idea saya ni yea. jemput2.

_____________________________________________________________________

dulu masa saya kecik2 mak saya cakap muka saya comey sangat2. tapi sayang saya tak boleh nak tunjuk gambar saya masa kecik2 dulu sebab mak saya cakap masa dulu kami mane ada duit nak beli kamera lagi. huk3. cedey. tapi tak pe sebab tiap kali saya tengok baby gurl yang comey macam gambar sebelah nih saya mesti terbayang kan itu saya masa kecik.hik3. comey tak saya masa kecik? baik angguk kalo tak saya cium sepak. hehe.







 
pernah mak dan ayah saya bawak pegi shopping kt market pastu ramai lah baby lain pandang saya tak puas hati jep almaklumlah saya ni cute sangat masa tu. eh saya tak tipu pun yea. ni mak saya yang cite. baby lain sume tak puas hati sebab saya lagi cute dari dorang. baby sekarang dah tak tergugat da sebab sekarang saya dah besar.


mak saya cite lagi saya ni kuat makan yang melampaw. ish3. tak sangka saya dari kecik lagi saya kuat makan rupanya. mak saya gtaw saya ni kalo bagi satu biji tembikai besar macam ni pun saya mampu makan sampai habis siap merengek nak bubur nasi lagi lepas habis makan tembikai. ish3. 





mak saya tambah lagi saya ni suka sangat makan burger. pantang pegi McDonald jep mesti merengek2 nak makan burger. ada satu kali tue Mcd bagi hadiah kostum burger sebijik macam nih la. mak saya cakap saya mengilai kesukaan jep lepas mak saya pakai kan kostum tu. sampaikan nak tido pun nak pakai kostum nih lagi. mak saya cakap saya nih degil. ish rupanya dari kecik lagi jugak saya niih degil.


lama kelamaan mak saya cakap saya jadi sangat debab.  yelah setiap hari makan sampai 3 pinggan penuh. ish2. dahsat2. mak saya cakap saya kalau bab makan memang suka sangat lah. muka ceria jep. tapi kalau tak bagi makan je mesti muka jadi monyok macam ni. mak saya cakap penah lah mak saya kurang kan 1 pinggan terus saya mengamuk.ish3. perangai ni nasib baik tak melekat sampai ke besar gini. 







mak saya cite lagi ada satu hari tu masa tu saya dah umo 9 bulan tetiba je saya asyik termenung je. makan pun dah tak lalu. setengah pinggan pun tak mampu nak habis. setiap masa mak saya tengok saya suka termenung. mak saya tak tahu kenapa saya jadi camtu sampaikan ahli keluarga saya tersangatlah risaukan saya ni. bila mak saya acah2 main ermmmcaaakkk (mainan kegemaran saya masa kecik) saya pandang mak saya dengan muka monyok cam ni je. 


ayah saya pun pening pikirkan napelah saya jadi macam tu. dorang sume risau takot saya jatuh cinta sakit. pada suatu hari (gaya macam dak sekolah rendah bercerita) ayah saya pegi la Mydin untuk beli bekalan pampers huggies saya tup tup beliau ternampak satu gitar yang sangat comey. ayah saya terus beli gitar tu untuk saya. wah betapa hepy nya saya masa tu. saya kembali ceria. setiap hari keje saya main gitar jep. dah jadi hobi kegemaran saya dah.



itulah hobi saya sampailah sekarang. tak pecaya ke nih bukti nya. 


 tapi tak tahulah kenapa bila besar jep tup tup jadi kidal. ahakz~



 

dah boleh nak kalah kan ana raffali nih..hik. 

pengajarannya jadilah baby cute macam saya :)
 haha.

to ben ashaari: sowey ek terajin letak gambar lain :) 

19 comments:

Tomato Gurl's Life said...

perasan..hehe..good luck sis!!

☆aDihAys☆ said...

nice job sis..all the best..

Miss Yaty said...

sis: hihi..thanx..gudluck to u too :)

Miss Yaty said...

adihays: thanx too sis...all the best to u too :)

Mas said...

kreatif!

CekLa said...

gudluck!

iqbalhakimi said...

gudluck! ..nice story =)

Ciao Annin-sama said...

Ohhooo ~ Baru je lepas makan McD hehe! Tapi saya x pandai main gitar haha!!!

Gudluck to Miss Yaty also ya! :D

iLa SaHaR said...

hehehe biar perasan comel... sape laie nak puji diri sendiri kan.. hehehe comel2

Nur Azila Ismail said...

good luck ya :)

qilarazak said...

gudluck

http://qilarazak.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-ben-ashaari-blogger.html

Miss Yaty said...

to :
MAS,
CEKLA,
IQBALHAKIMI,
CIAO,
ILA SAHAR,
NUR AZILA DAN
QILARAZAK:

Thanx korang. gudluck pada yang join jugak :)

Shuff Samsuddin said...

ni cerita betul ke rekaan semata2 :)
kecil-kecil dh kuat mkn :)

Miss Yaty said...

shuff: kuat makan tu betol..cite ni de gak yg betoi tapi byk tambah perasa la..hihi :)

*cilipadi=hafizah* said...

hihi..tiut budak yg termenung uh! ha...macam tu la kalau kering idea..hehe..

btw..gudluck..sis! n salam perkenalan..!

aye pon ader citer gak..hehe..

http://matapenaalsunan.blogspot.com/2010/11/cerita-kreatif-blogger-kering-idea.html

nad_ira said...

best gak...siap ade gambar sndiri lagi...haha...anyway,gudluck

Kalamhati said...

hehe gud luck ya!..=)

AdiaLuze said...

Oooo...suka men gitar ker??? Best la citer awak ni... ^__^

Miss Yaty said...

cilipadi: thanx ek.. gudluck tuk awak gak :)


nad: hihi..terajin nak tnjuk bukti.hihi.


kalam: thanx kalam:) gudluck gak :)


adialuze: takdelah. pijam gitar cousin tu..hihi.. tak pandai pun men gitar..hihi~