Sunday, January 30, 2011

Kenapa Layout Blog Miss Yaty Lebih Kurang Sama Dengan Blog Cik Tom? Mesti Miss Yaty TiruKucing Blog Cik Tom

Salam sayang semua. Mesti ramai tertanya-tanya kenapa layout blog Miss Yaty dan Cik Tom sama. Dan semestinya ramai yang cakap Miss Yaty yang tiru Cik Tom kan. 















Layout Blog Cik Tom yang baru.

Miss Yaty mengaku Miss Yaty memang tiru layout blog Cik Tom. Kenapa salah ke kalau ada blog yang sama layout dan designnya? Mungkin sebab korang rasa susah nak cam blog mana blog Cik Tom. Begitu ke?

Korang rasa semua blogger pandai main coding ke? Miss Yaty sendiri mengaku Miss Yaty tak pandai main coding. Walaupun sebenarnya Miss Yaty pernah buat coding sendiri untuk layout Friendster dulu. 

Tapi tu dulu. Dah lama dah. Sekarang makin maju layout blog bukan sama macam layout friendster(agaknya). Miss Yaty tak reti nak main coding layout untuk blog jadi Miss Yaty minta tolong dari Cik Tom.

Tak salahkan kalau blogger minta tolong antara blogger kan? Dan tak salahkan seorang adik minta tolong dekat kakak kandung dia kan. Sebenarnya Cik Tom memang kakak kandung Miss Yaty.

Mungkin ada blogger yang dah tahu tapi tu pun kalau mereka memang alert dengan entry blog Cik Tom dan blog Miss Yaty.

Cik Tom memang pernah buat entry mengenai blog Miss Yaty tapi tak berapa detail sebab Miss Yaty tak benarkan dia disclosed pasal blog Miss Yaty.










Layout Blog Miss Yaty.


Memang silap Miss Yaty gak sebab tak benarkan Cik Tom bagi tahu. Tapi niat Miss Yaty hanya tak nak orang cakap Miss Yaty tumpang traffik dari blog Cik Tom.

Di sebabkan blog Miss Yaty ni wujud dulu sebelum blog Cik Tom dan blog Cik Tom lagi cepat naik dan di kenali. Lagi mudah Miss Yaty di cop macam tu kan.

Tapi selepas dah ada 2 3 orang blogger mengadu pada Cik Tom yang layout Miss Yaty sama dengan blog Cik Tom, Miss Yaty terasa macam Miss Yaty dah di cop "copycat" tanpa kebenaran pulak.

Jadi di entry ni Miss Yaty nak terangkan dan tekankan secara jujur CIK TOM IALAH KAKAK KANDUNG MISS YATY.

Jadi tak salahkan kalau layout kami serupa dan sejibik?



Di tekankan kat sini takde istilah siapa tiru siapa ye. Penggunaan istilah siapa tiru siapa tu memang agak mengguriskan hati Miss Yaty.

Tapi takpe. Miss Yaty tak marah.

:)

35 comments:

al_hakim said...

serupa tapi tak same..hehe..=_)

Syat0za said...

warghh~ kakak kandung akak?! haha :D xpelah, ape kisah same template, jangan sama entry sudaa..

ijatnuar87 said...

isk,miss yaty bawak bersabar deh..biar la diorang nak cakap aper pom,sbb diorang tak tau kebenarannya...

Matika said...

haha..
kelakar laa kalau siapa yg ckp akak copy paste dri cik tom..

diaorg tak thu yg akak n cik tom ni adik beradik..he3...

apa2 pun...
dua2 baik hati..

aNnE said...

takpalah siblings kan..hehe
lagipun apa salahnya kalau sama pun..design je kot..haha:)

cik Ladies said...

CL tak tertnye2 sebab awal2 berblogging lagi CL da tau cik Tom n Miss Yaty niey adik beradik . sje buat curious .. wakaka

:p

||aLeaSaRa|| said...

oh..u all ni sisters lah ye?wah hepinye sebab dua2 kite follow dan korang ni mmg peramah!mmg kite kdg2 terfikir ngape lbh krg sama je layout korang?alah no hal ler...krim slm kat CT jugak ye.erm..bilalah adik kite nk buat blog ni huhu

Ellen said...

aik..sapa yang kata tu dik..dulu template blog akak pun sama gak 100% ngan blog ciktom sebab kami dapat dari template blue nemo yang diberi oleh RB...akak rasa template adik yaty beza ler ngan cik Tom...hehe..apa pun keep on blogging..jan peduli orang cakap per...adik ada identiti yang berbeza lah bagi akak...huhu...

CIK TOM said...

cool sis...

iqbalhakimi said...

sabar yer miss yaty..dorg tak tahu tu..iqbal dah lama tahu..hehe

DeCrewz said...

Laa.. Nape x cakap, jai boleh tolong.. Tapi mesti sama jugak sebab layout jai masa guna blogspot sama jugak dengan cik tom, cuma jai guna warna biru (x caya tya cik tom)..ha3.. Masa tu lum kenal yaty lagi... Lau x, Jai ngaku je abang kepada cik tom ngan miss yati..hu3

Jejaka Terhangat said...

owh..adik beradik berblogging..bagus2. hehe..tp JT tgk mcm takde la same sgt..alert btol org yg prasan tu..fuuhh..

Jejaka Terhangat: Hitam dan Putih Hati Seorang Lelaki.

NuSaNa NoSa 91 said...

sabarlah ea?? kdg2 org ni tamau selidik dulu sblm wat tuduhan.. niat baik miss yaty tlh di salah anggapkan.. nk wat cmne.. manusia ni cepat je jumpa slh org.. uhuk2~ =.=

Miza Yusof said...

sabar ye yatu. dorag tktau tu yaty dan cik tom adik beradik. miza pun dulu pk macam tu jugak tapi lama-lama bila dah kenal cik tom n baca entry cik tom baru miza tau hubungan korang berdua :)

syuwai said...

cute nya adk beradik ada bl0g yang hampir sama.. sdh adk beradik, pa yG nak diherankan.. >.<

Ati Masrif said...

salam yaty cayang,

ala..janganlah sedih2..

peduli je apa depa nak kata..

yg penting yaty dan cik tom
tahu apa sebenarnya..
adik beradik mmg semua kita share kan.
tak salah pun..

chittysarah said...

sabar lah ye miss yaty
mereka yang tak tahu tu saje nak femes kan korang kot..

agagaggaga
arap2 miss yaty da berterus terang nie takde yang mempertikaikan lagi..

ps:sweet la korang nie..
ade blog,same2 leh kongsi..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

biasa la...kdg2 dlm alam maya ni...tak semua org akan kenal siapa diri kita....harap bersabar ye dear...BTW kakD folo sini jg...bukan sbb kamu adik ciktom ye...kakD folo kamu sbb nk kenal dgn kamu dgn lebih dekat lg...nanti singgah2 la blog kakD ye...

Cahaya Kehidupan said...

sabar k dear,biarlah orang nak kata apa pun asalkan kita tak buat benda salah...=]

d_LA said...

siannye..dla tumpang simpati..td dh bc kat blog cik tom..pnh perasan ekceli tp dla pk mesti yt ni suke ngan blog ciktom..abaikan jer..pepun, hrp pasni sume oke yer

zmah said...

Akak dah baca dalam blog CT,dan akak dah faham...Halo tuan blog selamat berkenalan...

sarah-najwan said...

abaikan je yaty..buat semak fikiran

macam yg akak ni..guna layout blogger.com tu..lagi byk yg samakan..

sobar aje dik..

JIJI YU said...

muahah aku tak kesah pon kalo ade seribu orang same ngn blog aku..hahah..ape nak kesah kan..

puanbee said...

layout blog ada iras2 tak salah pun ! ish..

LehaMY said...

nice blog . :D template yang cantik .

fiezah91 said...

sabar2..x pyh ambik kisah sgt apa ckp org.. janji kita tau sapa kita :)

nurulfaridah said...

blog u comel ^^

Puan Besar Shag Yahaya said...

Tak ada lah iras iras pun. Tak tahu lah kalau ada mata mata yg terlalu teliti. Kekeke.

Yaty sayam~ Shag nak html penuh layout Yaty. Nak copy Yaty punya pulak! Hahaha ;D

Farhan Zulhusmi said...

isy2...xptot betulk depa cakap cmtu tanpa menyelidik.......eiii....
apelah manusia nie....alwys think negativ...marah nie...marah...hahaha....
kita lah emo...hehehe

sissyira said...

salam malam isnii =)

sayangg,sabar okeh...biasalah manusia, kadang2 kita nampak dia baik ditempat orang, tapi tidak baik pun ditempat kita...bersabarlah untuk hidup yang sementara ini,..


p/s:so3 lama tak singgah sini,line problem ;(

sissyira said...

salam

jom joint ni


http://syiracontest.blogspot.com/2011/01/contest-blog-tercantik.html

Nurul chumel said...

thanks for the statement.

http://nurulchumel.blogspot.com/2011/02/penjelasan-terbuka-isu-blogger-tiru.html

intanurulfateha said...

chill babe ^^
happy blogging ya~ :)

Matika said...

akak..mamat rasa tajuk entry akak ni slah kowt..cuba akak baca balik..
akak baca ayat ni..Mesti Miss Yaty Tiru Kucing Cik Tom???

Kucing??Maksud akak..

Miss Yaty said...

terima kasih pada yang memberi komen pada entry miss yaty ni. :)

Miss Yaty cuma nak leraikan persoalan yang bermain di pikiran readers miss yaty.

Miss Yaty berharap takde orang menyalah ertikan entry miss yaty ni..

takde terdetik di hati untuk membuat sebarang spekulasi di dalam dunia blog.

di harap takde blogger atau readers yang cuba untuk membuat fitnah di dalam isu ni.

miss yaty tekankan sekali lagi entry ni bukan untuk memerli atau mencari pasal tapi untuk menelesaikan persoalan dan pertanyaan blogger yang tak tahu status kami.

harap maklum.