Sunday, April 15, 2012

Alhamdulillah

Assalamualaikum..

Alhamdulillah. Setelah 2 bulan setengah lepak rumah akhirnya Miss Yaty dah dapat kerja. Syukur sangat. Esok first day for my new challenge as a worker. Seriously sangat nervous!

Lepas ni kena banyak speakinglah hamba ni. Sebab kat tempat kerja tu nak kena speaking. Adoii. Cuak pulakk. Bukan pandai pun speaking.

Sebenarnya dua minggu lepas masa interview macam dah tak ada confident dapat kerja tu. Sebab soalan yang di tanya memang tak dapat jawab. Sebabnya unprepared. Tak cukup masa dan kebetulan sampai kuala lumpur minggu tu terus sakit tekak dan batuk. Eh eh Miss Yaty dapat pergi interview kat kolumpo la. HIHI.

Padahal last two entry bagitahu tak dapat nak cari kerja area kolumpo dan selangor. Kuasa Allah, tetiba minggu tu ayah Miss Yaty di lembutkan hati bagi Miss Yaty pergi interview kat sini. Dan alhamdulillah interview yang tu lepas.


Hadoih. Korang nak tahu satu rahsia. Miss Yaty rasa Miss Yaty mabuk kuala lumpur.HAHA. Jem memanjang! Penin otak eden nak menahan duduk dalam kereta lama-lama. Lepas ni nak kena biasakan diri bersesak dalam LRT pulak! 

Pape pun syukur ya Allah kerana murahkan rezekiku untuk membantu keluarga. Amiin.

P/s: Semoga Allah kuatkan semangat Miss Yaty untuk harungi hari-hari yang mendatang. InsyaAllah. Amiin.

Thanks incik google :)

11 comments:

cikzara said...

alhamdulillah. tahniah yaty. ciktom n9 yaty kl. dekat lah tuh. nanti kalau nak turun melaka roger lah. turn kte plak bawak jalan2. :p

CIK TOM said...

gd luck dear!

CIK TOM said...

congrats dear sis!!!

Miss Yaty said...

@cikzara : hihi..insyaAllah zara..kalau de rezeki mmg nk sgt2 pegi melaka...tempat impian tu...hihi

Miss Yaty said...

@CIK TOM: thanks my sis :)

Woofer Storm said...

thniah...ada masa leh lepak kl^^

padin said...

tahniah la yaty heheheee

Kenjura Harada said...

Alhamdulillah... akhirnya dapat juga kerja yang dicari.. Syukur kehadrat Allah... Dulu saya menganggur hampir 5 bulan.. memang menyakitkan dengan masalah melanda.. akhirnya saya pun seperti saudari... selamat bersama pekerjaan yang disandang... Nasihat saya.. jangan mengeluh untuk mencari rezeki.. sesesak manapun traffic jam di KL.. itulah lumrah alam yang harus dilalui. Tambah2 pula rezeki itu dikongsi bersama keluarga.. besar pahala anda InsyaAllah... Amin.. ('',)

Miss Yaty said...

@Woofer Storm : thanks woofer storm..hihi :)

Miss Yaty said...

@padin : thanks padin :)

Miss Yaty said...

@Kenjura Harada : terima kasih di atas nasihat dan peringatan anda itu..insyaALLAH saya tak kan mudah mengeluh dan give up..semoga anda terus success dalam idup anda.. :)