Sunday, August 2, 2009

Selami Alam Dewasa

Assalamualaikum..


Fuhh!!

Dah lama kan aku tak post entry. Hahaha. Kecoh je padahal baru entry keempat pun aku taip ni.
Nak buat cam ne internet slow ler. Guna internet line telefon memanglah slow. Dah gitahu ayah mitak tukar streamyx tapi dia bising sebab dia cakap buat apa. Bil mahal. Aku pelik padahal teknologi makin maju internet pun mestilah ada pakej yang murah kan. Entahlah. Malas nak cakap panjang dengan my father tu kang panjang pulak dia bagi syarahan. So aku tutup isu tu.

Sekarang aku dah further study kat UITM Dungun. Dulu UITM Jengka tercinta sekarang kenalah UITM Dungun tercinta. Arghh! 

Siyez aku tak boleh adapt suasana kampus baru ni. Tak biasa. Aku rasa bettter lagi aku belajar kat UITM Jengka biar pun UITM Jengka tu in the jungle. It really more better than Dungun maa.

Aku terpikir jugak masa mula-mula aku dapat sambung degree ni boleh ke aku belajar dan completekan degree ni. Aku ni kategori orang yang sedang sedang saja. Degree ofkos makin toughkan. Paper paper semua maw teori saje aku ni dah lah lemah tang teori. Tapi aku buat sembahyang hajat tiap malam mitak tenang hati bagi aku jangan pikir negatif sangat. Kang melarat sape susah, aku la jugak yang susah nya kan.

Kat sini aku kena duduk umah sewa. Gilolah abis duit PTPTN aku kena bayar rumah sewa setiap bulan. Susut duit untuk shopping. Isk. Eh yaty ko ingat duit PTPTN tu untuk shopping ke?? Astaghfirullah. Insaf2 lah ye cik yaty oiii!!! :P

Ok la aku nak melepak jap. Bai!

1 comment:

ika said...

ko bkn mmg baso ke? ;p