Friday, December 10, 2010

Tiga Jenis Manusia Di Dunia


Apabila 3 jenis golongan manusia di tanya dan mereka terus menjawab.


Soalan Pertama: Adakah anda solat 5 waktu?

I : Sudah tentu. Solat itu tinag agama dan berdosa jika kita meninggalkannya.
II : Solat gak la. Itu pun kalau mak ayah suruh ataupun join kawan. Tapi ikut mood gak la.
III: Kalau solat pun tak khusyuk. Baik tak payah.


Soalan Kedua: Adakah anda berpuasa di bulan Ramadhan?

I : Itu kewajipan umat Islam maka wajib di lakukan kerana Allah.
II : Of courselah puasa. Malulah kat orang kalau tak puasa. Tak puasa takleh raya.
III : Aku solat pun tak. Puasa pun buat ape.

Soalan ketiga: Jika anda seorang wanita adakah anda memaki tudung?

I : Pakai tudung itukan kewajipan dan maruah seorang wanita Islam. So kena faham sendirilah.
II : Tudung tu pakai kat sekolah je. Kat luar tayang rambut rebonding lah.
III : Tudung? Tak trendy laa. Buat malu je. Nati jatuhlah saham aku.


Soalan keempat: Apakah aurat bagi seorang lelaki?

I: Di antara pusat dan lutut. Budak darjah satu pun tau.
II : Anta pusat dan ketiak kot. Tak pasti.
III : Ntahlah. Tak kesah sangat. Apa guna spender mahal dan bulu paha panjang kalau tak tayangkan?

Soalan kelima: Apa pendapat anda tentang wanita berpakaian seksi dan fit?

I : Jelas dia tak sayangkan agama dan tidak ingin menjaga maruah diri dan Islam.
II : Tanyalah dia. Mane tahu kain mahal dan tak mampu beli banyak kot. So terpaksa pinjam baju adik.
III : Standardlah tu. Takpe tak tutup aurat yang penting hati mesti baik.


Soalan keenam: Kalau anda Nampak mesej berbentuk dakwah dalam email atau blog, apa yang anda buat?

 I : InsyaAllah saya akan baca dan kongsi dengan kawan-kawan sekurang-kurangnya ada gak usaha dalam berdakwah.
II : Baca pun tak. Forward lagilah tak.
III : Delete terus!!




12 comments:

anishamzah said...

best info.. like it :)

Syafiq Rosli said...

thank 4 dat info

zuhanismohamed said...

berharap golongan ketiga tu boleh berubah ke golongan pertama :)

Matika Love said...

bgos laaa info akak kasi ni...

Miss Yaty said...

@anishamzah: thanks lalink!hihi..semoga kita mendapat manfaat :)

Miss Yaty said...

@syafiq rosli: welcome syafiq..sharing is caring rite:)

Miss Yaty said...

@zuhanis: aah..yaty pun arap begitulah..arap di kalangan kita masih ramai llaki golongn pertama..

Miss Yaty said...

@mamat:Thanks dik :)

Cik Tom said...

great info!

Matika Love said...

info rahsia dapatkan trafik tinggi akak x buat ke???
he3

Miss Yaty said...

@mamat: akak rase blog mamat lagi banyak traffic jadi malulah akak nak buatinfo rahsia traffic tinggi.hihi

Miss Yaty said...

@cik tom: thanks kakak sayang :)