Saturday, December 11, 2010

Sekali Rasa Nak Lagi!

Saya ingat lagi entry pertama pasal saya nak cek result masa semester pertama degree kat SINI. Memang masa buat entry ni hati memang serabut gila. Resah gelisah dan menyesal. Lepas je cek result, siyezly saya amat lemah semangat. Seumur hidup tak pernah capai record fail tapi pada semester tu saya dah burukkan mini transkrip saya bila ada repeat. Betapa sedihnya saya bila menaip entry kat SINI. Tapi setelah mendapat dorongan dan sokongan dari keluarga tercinta, kawan-kawan yang tak pernah putus memberi kata semangat dan juga insan tersayang saya terus membuat azam tahun baru (2010) di entry This is the time

Pada semester kedua saya makin bersemangat belajar. Belajar dan terus belajar. Bila tiba masa nak final saya post satu wish entry dedicated to all my friends kat SINI. Alhamdulillah masa semester kedua saya dapat buat yang lebih baik dari semester pertama. Tapi saya kena ambil intersesi sebab saya pernah repeat paper. Tapi saya hanya fikir ke arah positive. Masa saya buat intersesilah saya kembali berblogging setelah setahun main-main caakk dengan dunia maya ni. Entry semalam adalah sejarah..esok adalah accounting~ sebelum saya buat intersesi. Entry tu pasal semangat dan azam baru saya masa intersesi. Saya dapat buat yang terbaik untuk paper intersesi ni. Alhamdulillah. Bertambah lagi cgpa saya. 

Pada semester ketiga saya terus berusaha dan berusaha di samping doa dan tawakkal. Saya memang terlampau fokus pada semester ketiga sampai update blog pun jarang-jarang. Tapi ada jugak curi-curi update macam entry Iklan Aidilfitri 2010 timbul kontroversi dan Keseronokan Mengedar Pil Kuda.

Alhamdulillah Berakhirnya semester 2010 . Saya sangat gembira dan tenang menjawab final pada semester ni. Pagi tadi saya cek result Syukur Alhamdulillah, berkat DOA, USAHA dan TAWAKKAL, dan tak lupa dorongan dan bantuan dari keluarga, Mr. gugu dan jugak kawan-kawan terutamanya Lyn, Kak Naim dan Tqah, result saya semester ni makin naik walaupun tak lah sampai 4 flat tapi saya berjaya capai target utama saya, mendapat Anugerah Dekan.

Dulu masa Diploma dah pernah 'merasa sekali' tapi tak puas lagi, syukur Allah masih memberi saya peluang. :)

Pada bloggers yang lain jangan cepat putus asa bila result kita teruk yang penting kita terus berusaha, berdoa dan bertawakkal. 

"GAGAL SEKALI BUKAN BERMAKNA GAGAL SELAMANYA"

Saya berjaya membuat keluarga saya tersenyum lagi.




Nak siapkan WISHLIST untuk tahun 2011 selepas ni :)

18 comments:

incik acap said...

congrats yati....=D

mar said...

tahniah yati!!
bangga mar..huhu

Miss Yaty said...

@acap: thanks cap..result ko cm ne?

Miss Yaty said...

@mar: thanks dear..syukur alhamdulillah :)

najihah sahami said...

yaty sayang..tumpang hepi dengar berita ni..huhu...congratez tau sayang!!

Cik Tom said...

tahniah sis..pok senyum lebar je pas ti call..hehe ;)

sarah-najwan said...

tahniah yaty..

kegagalan juga bole jadi panduan dan pengalaman buat kita yg boleh jugak mengajar kita erti kehidupan..

woot-woot said...

congrates :)

teratai said...

salam miss taty,

join lah GA kak ya. Tqvm :)

1st GA Kelip-kelipkehidupan

zuhanismohamed said...

congrats yaty..hehe
dis sem sy gagal dpt AD mcm last sem tp sy akan berusaha gigih untuk next sem.. :)

Matika Love said...

alhamdulilah akak berjaya....
bangga mamat jdi dapat akak yang berjaya...he3

Miss Yaty said...

@mish: thanks dear :)

Miss Yaty said...

@cik tom: hihi..yeke..bangganya :)

Miss Yaty said...

@kak sarah: thanks akak..insyaAllah yaty ingat nasihat akak ni ;)

Miss Yaty said...

@woot-woot: thanks :)

Miss Yaty said...

@teratai: thanks. insyaAllah..

Miss Yaty said...

@zuhanis: semua yang berlaku ada hikmahnya.pape pun tahniah mesti cgpa zuhanis dah gempak kan?

gudluck next sem :)

Miss Yaty said...

@mamat: thanks dik sebab tumpang bangga dengan kejayaan akak :)

insyaAllah akak akan lebih berusaha untuk sem depan. mamat pun kena berusaha taw..sem depan dah SPM kan?