Thursday, February 10, 2011

Komik Pak Cik Kaki Panjang Yang The Best!

Salam sayang semua. Thanks pada korang sebab sudi bagi pendapat bernas kat entry Apa Pendapat Korang Kalau Dapat MMS Macam Ni??.

Kepala kartun tu petak sebab Miss Yaty rasa tak comel je bila kepala kartun tu bulat. Nampak macam kepala botak. Miss Yaty tak suka kepala botak. =,="

Entry kali ni Miss Yaty nak share hobi Miss Yaty yang terawal sebelum kenal blog ni iaitu baca komik. Komik macam Detective Conan, Doraemon dan Shin Chan pun Miss Yaty layan. Tapi komik yang paling Miss Yaty suka baca komik yang ada jual kat 7 Eleven sekarang ni.

Komik kartun pasal kapel-kapel dan kissing tu. Hihi. Err Miss Yaty bukan layan sebab ada kissing ekk. Miss Yaty layan komik sebab animasi dalam komik tu comel dan sweet sangat. Bayangkanlah gambar perempuan comel sangat dan lelaki fuh hensem dan macho habis.

Antara komik yang Miss Yaty paling suka dan tangkap leleh adalah Komik Pak Cik Kaki Panjang. Karya asal komik ni ialah KIM Hyang-Jun dan ilustrasi oleh Do-Chan. Nak tahu sinopsis komik ni tak? Tak nak tahu pun Miss Yaty nak kongsi jugak. 

gambar muka depang komik pak cik kaki panjang prologgambar komik muka depan pak cik kaki panjang epilog


Komik ni mengenai kisah seorang perempuan yang bernama Cha Young Mi yang hidup sebtang kara selepas mak ayah dia meninggal. Tetiba ada seorang lelaki telah muncul secara diam dan telah membantu Young Mi dari segi wang sepanjang dia belajar.
Young Mi tak penah berjumpa lelaki baik hati tu. Young Mi telah menggelarkan lelaki itu Pak Cik Kaki Panjang. Betapa sweetnya Pak Cik Kaki Panjang ni sebab sentiasa membantu Young Mi sehingga kan sanggup memberi anak patung yang besar ketika Young Mi menghadapi masalah.

Siyez komik ni buat Miss Yaty menangis tak henti-henti. Errr kenapa Miss Yaty menangis?? Kalau korang rasa nak tahu korang pegilah cari komik ni. Siyez Miss Yaty cakap korang tak kan menyesal punya beli komik ni. 

Komik ni antara yang terbest yang Miss Yaty pernah baca. Dan komik ni tak banyak part kissing dan lebih pada perjalanan hidup seorang perempuan. Sebab tu lagi best dan Miss Yaty lagi suke baca komik ni. Hahaha.

Selain tu kalau korang nak tahu komik ni di adaptasi dari kmovie "Daddy Long Legs". Miss Yaty tak penah tengok tapi Miss Yaty dapat agak movie ni memang terbaik!! 

gambar kmovie daddy long legs


P/s: Kalau dah ada yang tengok kmovie ni atau baca komik ni kongsilah pendapat korang jugak ye. :)


37 comments:

Taufiq Tiramisu said...

hehe..miss yaty jiwang ;)
komik fatal chaos ngan lawak kampus best ;)

JIJI YU said...

mueheh...hari tu terdelete citer ayah kaki panjang..menyesal tak sudah..

niesz said...

xtgk lg cite nie..mesti best kan.. :)

sedey nye..jom bc cni :interview untuk cari penguli tepung rupanya..hampeh!!

JuanYuan said...

hahaha..macam2..

btw,miss yaty harus baca komik great teacher onizuka (GTO)..sgt best..

wajib baca..tengok movie sekali..

bobiedanbad said...

waktu zaman kanak2 ribena dulu ada cerita kartun Jepun alih suara tajuk Daddy Long Leg..mcm ni la juga cerita dia..seronok giler...

pastu masa zaman kanak2 jg ada tgk cerita drama Kantonis watak dia sama dgn Pakcik kaki pajang cuma nama dia Uncle Rain...

dan sekarang akak suka panggil anak akak Budak kaki panjang hehehe:)

sarah-najwan said...

zmn baca komik akak ni yaty..paling last thun 1998 kot..komik ujang..hehe..

skrg..xbaca doh..baco blog jek..hahaa

M a W a D D a H said...

tak pernah lak tahu komik pakcik kaki panjang...first time tahu...siyes...

suka bace pun shin chan lar..kelako...tapi dulu layan gak komik dragon ball yg banyak tuh...besttt...

echah mashuri said...

sedih ke cite tuh.tibe2 rase nak g terjahh seben eleben pukol 2pagi neh.heeee

d_LA said...

kalo yg filem tu dla pnh tgk..tp suke gak bli komik ni..bli kat 7E..hehe

rizwan's sweetheart said...

eh... ada ea komik tajuk camni?

Mat Ganu said...

tak suke komik...hehehe

bunga said...

cam best jer komik..tapi bunga suka org botak..hakhakhakkk..

yaty suka cerita korea ke??

Ati Masrif said...

hubby kak ati ada 1 kotak besar
komik2 masa dia bujang yg masih
tersimpan rapi lagi

anak kak ati pun suka komik jugak

terima kasih byk2 doakan utk kak ati hari tu ye

sangat2 kita hargai..

sayanggg miss yaty!

syaiza - chan said...

WAHHH..!!! kak yati pun mnt baca komikk ye..sama larr kite..tp ceja mnt baca komik gempakstz yg jnis cintan2 pny..HAHA...

ermm..bestt eh kak komik dady long leg ni..?? slalu nmpk kat book store tp x pnh beli coz tngk kartun dia cm x comel..huhu...nnty sy cuba tngk ye cter uh.. :)

DeCrewz said...

Aik, x pernah dengar pun (sbb jai bukan kaki novel atau komik..hu3) Best x, nak pinjam kalau yaty ada..hu3

Raji berkata said...

bila lah one piece nak ada versi btol2 plak nih xD

Miss Yaty said...

@taufiq tiramisu: penah gak layan komik fatal chaos ngn lawak kampus tapi tak minat dengan jiwa...haha

err jiwang ke?? kui3~

Miss Yaty said...

@Jiji yu: alahai ruginya..kalau tak nak copy...huk3 ;(

Miss Yaty said...

@niesz: memang best niesz...cubalah baca..sweet sgt.... :)

Miss Yaty said...

@juanyuan: kalau juan nak tahu akak dah khatam abis dah komik dan movie GTO ni...hiiii ;)

memang terbaik cite GTO nih!!! :)

Miss Yaty said...

@bobiedanbad: bestnye..miss yaty tak penah tgk kartun tu lagi..huk3 ;(

uncle rain? miss yaty macam penah dgr je nama watak ni...huhu..

akak panggil anak akak budak kaki panjang? nape kak?

Miss Yaty said...

@sarah-najwan: owh..lmenye..sebelum akak kawen ekk?

hihi...biasalah..hobi yaty sekarang pun lebih pada blog..hiihi ;)

Miss Yaty said...

@mawaddah: adah sme la dulu pun layan komik dragon ball sebab abg suke beli komik2 tuh..huhu~

Miss Yaty said...

@echah mashuri: terjah jgn tak terjah..hihi >,<

Miss Yaty said...

@d_la: sme lah kita..hihi..nanti leh tukar2 komik sme2 :)

dah penah tgk??? best tak?

Miss Yaty said...

@rizwan's sweetheart: ada2...cubalah cari.best :)

ferry said...

tak tau la ade komik ni.. lagipun tak minat beli..minat pinjam je ;D

Miss Yaty said...

@mat ganu: nape tak suke? sebab suke navel ek?hihi ;)

Miss Yaty said...

@bunga: taste kita berbeza la..hihi...

aah suke sgt layang korea tapi tak update sgt cite korea...hihi

Miss Yaty said...

@kak ati: fuhyoo...leh la miss yaty nak pinjam komik suami akak ye lepas ni..hihi >,<

welcome kak :)

Miss Yaty said...

@syaiza chan: komik pakcik kaki panjang ni keluaran gempak starz gak..hihi..

memang best dik...cube lah baca :)

Miss Yaty said...

@decrewz: hihi..patutlah pun tak tahu..mesti lah ada...kalau miss yaty bagi pinjam jai bace ke??hahah

Kakerou said...

Baru je abis bace komik ni epilog dan prolog... best! two thumbs up!

Siti Natasha Irina said...

best sangat epilog dia ! jjong dengan PD pun nampak comel !

Hannani said...

baru baru nie baca.. komik terbaik penah beli *____*

AisYah said...

nak nangis la time bace komok ni...huhu

Wanda Azahar said...

sy pon dah bace cerita ni..sangat sedih walaupun di hanya komik.. kartun saje,,tapi kesian kat pak cik kaki panjang tu sbb hilang ingatan. The best la buku ni. ;)