Monday, March 28, 2011

Dahsyatnya Aura Artis Korea

Assalamualaikum semua.


Korang pun mesti admit kan aura kpop sekarang ni memang macam aura mawi dolu-dolu. Erk tapi Mawi takde iras pelakon atau penyanyi korea pun. That's fact. Hihi.


Mengejutkan bila ramai blogger perempuan mengamuk bile orang kutuk artis korea ni. Haha. Kenapa dorang nak mengamuk sampai cm tu? Mungkin dorang fanatik dengan kpop.


Memang bagus dorang ni backup sampai menyumpah-nyumpah. Sanggup memperjuangkan aura kpop di negara kita ni. =,=


Alangkah bagusnya kalau remaja sekarang ni memperjuangkan dan memperagungkan kpop tu seperti memperjuangkan agama islam.


Err Miss Yaty pun minat artis korea tapi takde lah fanatik sampai nak maki orang bila kutuk artis kpop. Masih waras lagi akal pemberian Allah S.W.T. ni. 


Miss Yaty nak rekemenkan entry ni kat korang Bahana mengutuk Korea. Sila baca dari awal sampai habis ye. Tak rugi ;)

27 comments:

d_LA said...

oooo..dla dah baca dulu tp mls nak komen sbb dla x suka ngan entry hentam2 ni even kita x minat sekalipun biarlah, msg2 ada minat kan..bg dla blogger tu pun slh gak..1 je point sbnr, nak trafik..hahaha..

dla pun minat ngan drama korea tp xdelah smpai fanatik..so, bg dla entry2 mcm tu xyah lyn sgt..kalo lyn nt wat sakit hati gak kan..

bunga said...

bunga pun minat korea..tapi xla fanatik..biasa2 jer..hahaha..

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily
Note: Sila abaikan jika anda bukan pelajar IPT. 

JIJI YU said...

hehe bile artis diagungkan melebihi para ulamak..

zuhanismohamed said...

minat minat jugak tapi xla over sngat rasa nya..he he

JuanYuan said...

hahaha..akak tak takut ke?nnt diorang serang akak plak..hak3..

btw,sy pon mcm pelik sgt2..diorang mcm terlalu mengagungkan artis korea tu..mmg back up gila2..diorang dah tak boleh terima pendapat atau teguran org lain kalau masuk bab Kpop ni..

isk,musykil dibuatnya..

Miecyber said...

Penampilan artis Korea menarik kot...

Asam Rom

diana said...

minat drama korea..
banyak cerita sedih..
kalau lagu2 tak minat sanagt>:p

Matika said...

pelik kn?perempuan kita ni suka sngat dengan artis korea...kdang2 tu dalam blog penuh dengan gmbar artis korea je..

aLieF si Muncung ManiS said...

memang diakui..sbbkawan pompuan alief pun ramai minat artis korea skrg..sampai pnteng kelas semata2 nak tgok konsert.huhu...

Ati Masrif said...

anak bujang kak ati
suka sgt lah cite2 korea ni

sbb cite2 korea ni meleret2
penat nk follow..huhu

EastbulletdotCom said...

kpop ni bagi EB macam lebih tumpukan pada tarian dan persembahan ja. lagu mereka semua hampir sama iramanya walau tidak faham apa liriknya. manusia sukakan benda yang cantik. mungkin sebab itu ramai perempuan minat kpop sebab jejaka tampan yang menyanyikan lagu tersebut.

EastbulletdotCom

Amiera Zulkefli said...

Assalamualaikum.
berlabuh ke sini sebab k-pop punya berita ni.
Hehe. setuju sangat dengan statement miss yati tu.
saya admit saya pun layan k-pop ni tapi takdela teruk sangat mcm dlm artikel tu.
we take the positive things and learn from the negative things kan?
Takmolaa bash sana sini. masing2 ada pendapat masing2. tak perlu nak emo sangat.
Yang penting bersikap terbuka.

Miss Yaty said...

@d_LA : yupp btol tu dla..jgn di layan sgt entry2 mcm tu tapi dorg sume just bg pendapat dorg je..selebihnya terpulang pada kita tuk menilainya.. :)

Miss Yaty said...

@bunga : sama lah kita bunga..bese2 je..hihi

Miss Yaty said...

@Lilyel : ok dear..i'm done :)

Miss Yaty said...

@JIJI YU :yupp! btol tu jiji..

Miss Yaty said...

@zuhanismohamed :sedang2 je kan zuhanis..hihi..tak la fanatik tapi miss yaty tetap layan movie n lagu kpop ni..

Miss Yaty said...

@zuhanismohamed :sedang2 je kan zuhanis..hihi..tak la fanatik tapi miss yaty tetap layan movie n lagu kpop ni..

Miss Yaty said...

@JuanYuan : haha..nak buat mcm ne dik dah tu pendapat dorg...bg dorg kpop ni tak melalai kan kot..memang la artis korea ni sopan tapi kita tak la smpai perlu memperagungkan sgt kpop ni kan.huhu~

Miss Yaty said...

@Miecyber : menarik, kawaii dan sopan :)

Miss Yaty said...

@diana : drama2 korea mmg kebanyakan nye best dan tak la bercelaru dan mengarut mcm cite indon..hihi

Miss Yaty said...

@Matika : xla pelik sgt..mungkin sebabartis korea lagi hensem dari artis malaysia..haha ;p

Miss Yaty said...

@aLieF si Muncung ManiS : ish yang tu memang tak bagus..huhu

Miss Yaty said...

@Ati Masrif : kalo suke tgk cite korea takpe kak sebab tak de babak mengarut..sesetengah cite je yang mengarut kalau drama dari jepun o korea..huhu~ yang miss yaty tahu la..hihi

Miss Yaty said...

@EastbulletdotCom : yupp betul3..lagu kpop ni memang lbh kurang je...hihi..mungkin gak betul pendapat EB tu..huhu

Miss Yaty said...

@Amiera Zulkefli : wow amiera! thats great opinion..miss yaty setuju sgt2..just take the positive things n learn from negative things...

apa yang penting jgn la smpai nk melarat nk emo2 tak tentu pasal..hihi~