Sunday, March 6, 2011

Alexa Rank Makin Meningkat!!! Why??

Klik untuk besarkan.
Assalamualaikum dan salam sayang. Miss Yaty sedih sekarang ni. Sebabnya ALEXA RANK Miss Yaty dah makin meningkat. Sedih.

Kalau Alexa rank makin meningkat maknanya visitor di blog Miss Yaty dah makin berkurang. Jadi Miss Yaty search dari google cara nak turunkan balik Alexa rank blog Miss Yaty ni.

Kalau korang nak tahu Alexa rank ni berkaitan dengan trafik pengunjung di blog korang. Maknanya kalau Alexa rank korang makin kecik, traffik blog korang memang banyak.

Kalau korang nak cek Alexa rank korang boleh klik Alexa Rank.

Lepas klik link kat atas tu korang masukkan lah URL blog korang dalam kotak kosong tu ye.

Lepas tu kita kena pasang widget Alexa rank kat blog kita. Yang ni Miss Yaty baru je letak selama ni tak letak lagi sebab ingatkan tak penting pun. Sebenarnya cara ni adalah penting sebab untuk memudahkan alexa traking visitor blog kita.

Korang kenalah register kat alexa rank ni untuk mendapatkan widget tu.

Kalau nak pasang Alexa toolbar pun bagus jugak sebab ada pendapat dari sesetengah blogger Alexa toolbar ni boleh menurunkan alexa rank korang. Klik je http://www.alexa.com/toolbar/policy.

Yang ni je Miss Yaty paham. Nak kena search google lagi untuk lebih paham pasal Alexa rank ni.

Yang penting sekali kita kena rajin blogwalkinglah untuk tingkatkan traffik kat blog kita. Miss Yaty tahu Alexa rank blog Miss Yaty makin meningkat sebab Miss Yaty sekarang dah jarang blogwalking dan update entry pun dah makin malas.

Masalah kesibukan memang tak dapat nak di elakkan. Sesungguhnya Miss Yaty memang bukan kategori blogger tegar walaupun perasan tegar! hahah.


14 comments:

emieysandra said...

xpe3..nti mesti meningkat lagi..think positif, blogger2 len sibuk kot, ehehe ;)

sissyira said...

salam

erk...so3...salah taip y tadi...

alamak, yang syira punya pun meningkat juga, hari tu dah 80 lagi nak bawah 1000,semalam naik mendadak,,huhu

sarah-najwan said...

akak da lama tak cara pasl traffic yaty..ke laoott kot akak nyer traffics..

akak hanya terjah blog list akak yg hapdet je..BW dah berzaman xbuat..BE dah lama xmelekat..hehe

tapi xkisahlah sb akak pom kebizian.dpt hapdet satu n3 sehari pom okey sbg hidangan kpd kwn2 maya akak..hehe


yg penting..hepi2 blogging...

M a W a D D a H said...

adah pun dah jarang blogwalking nih...hehe

Taufiq Tiramisu said...

sabar ye miss yaty..nanti insyaallah naik laa ;)

JIJI YU said...

sis sisyira pon salu gak buat entry sal ni..ehehe..

d_LA said...

oke jer ranking yaty..x teruklah yunk..dla pnye lg jatuh bergolek kot..hehe

Matika said...

gambar tu tak boleh klik untuk besarkan pun akak??

Alexa mamat pun dah naik...
tpi alhamdulilah..
dalam masalaysia...dah bagi mamat dah ok.
bawah 2700...
bila mamat dah guna hosting sendiri..
mamat target bawah 1000..he3..
lepas tu bawah 100...he3

najihah sahami said...

yaty sayang..sama la kita. ranking alexa ke stats ke, memang makin down down down. adehh.

bunga said...

bunga xpaham..hehehe..pe alexa ni..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Malas kot nak daftar. Hahahaha ;D

echah mashuri said...

yaty,ni mesti cpt turunkan alexa.hehehe.tp ape fungsi alexa sbnrnya?-_-

zaty luvlianncezzz said...

btol tue..

bw n kumen2 bley naekkan rank

ferry said...

sebenarnya keliru jugak ayat "meningkat" tu..rupanya makin bertambah..takpe la, nanti lama2 ok la tu yaty..