Sunday, April 10, 2011

Nokia E71 | Smartphone Nokia

Assalamualaikum semua.

Pada minggu lepas Miss Yaty ada beli handphones baru. Miss Yaty bukan sesaje beli phone baru. Puncanya handphone lama Miss Yaty rosak dan tak dapat di perbaiki lagi.

So di sebabkan takde handphone nak berhubung dengan orang tersayang jadi Miss Yaty buat keputusan tuk beli handphone baru. Penat taw pikir nak beli handphone pe. Banyak pilihan termasuklah berimpian nak beli iPhone dan Blackberry.

Tapi kedua phone tu memang hanya tinggal impian je sebab Miss Yaty tak mampu nak beli phone canggih manggih dan mahal giler macam tu. -,-'

Berkat menyimpan sepanjang praktikal ni dapatlah Miss Yaty beli sebijik handphone berjenama Nokia model E71. Dah lama dah berimpian nak beli handphone tapi semua tu sekadar melepas kan batuk di tangga je sampailah handphone betol-betol dah takleh guna baru lah Miss Yaty sibuk nak beli handphone baru.

Tapi kan lepas je beli handphone baru ni, sumber kewangan Miss Yaty mulai susuk eh susut. Poket handbag dah makin nipis. Tolong-tolong. Leh tak korang tolong sedekah duit tak pun satu klik iklan kat blog Miss Yaty ni? Hihihi.. Tak malu betul lah kau Yaty! -,-

Tak pun leh tak akak bobie bagi Miss Yaty menang contest Aku kaya beliau tu?? -,-

Tulah masalah akan timbul bila tahu duit bakal susut tapi sibuk nak beli handphone mahal jugak. Kononnya nak beli handphone de memory card dan camera 3.2 megapixel.



18 comments:

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

okay2..mama tlg klik2 nuff awak kt sini...moga murah rezeki nt..

@mamadiana

Mat Ganu said...

bestnyer..hehehe

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

fuuuh...hp baru..qbal pakai 3310 je =P

Taufiq Wr said...

oih..da ada fon baru..hehehe..taufiq skrg ni pun tgh jhanam fon tuh..tunggu msa je ;)

najihah sahami said...

waa..kawan mish pun baru je beli fon ni minggu lepas..jeles woo..nk jugak nfon baru..:(

najihah sahami said...

waa..kawan mish pun baru je beli fon ni minggu lepas..jeles woo..nk jugak nfon baru..:(

DeCrewz said...

Xpe, asalkan minat kan.. Jai guna yang cikai je.. Janji boleh call & SMS..he3

Solahuddeen said...

ingat dapat hadiah nokia E71 tadi. hahaha

Ati Masrif said...

cantiklah hp tu yaty

kak ati pun ada berangan nk beli hp baru
yang ada camera..tak pernah pakai hp
yg ada camera tau...sian kan

emm..berapa yek $ hp tu..leh kak ati
simpan duit :)

bunga said...

wahhhh..bunga lum g beli tepon baru..sbb tepon bunga ni pun dah rosak dah..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Amboi~ Nanti Shag sponsor sikit duit ye. Tapi bukan cash. Kelik sudah ;D

JuanYuan said...

wahh henset baru...

nak pinjam :P

d_LA said...

xpe yaty, duit tu habis pun nmpk kan abes katne..InsyaAllah pasni rezeki mencurah-curah dtg..

niesz said...

niesz pun berangan-angan nk li hp baru, tp tu la..bajet tak cukup lg, kena tggu hp ni rosak dulu br rase berbaloi nk beli baru..hehe..

fiezah91 said...

hehe.. nak pinjam nak pinjam :P

Miss Yaty said...

@[p@kcikLie] : [ mamaDiana] : thanks mamaDiana:)

Miss Yaty said...

@Mat Ganu : best gile..tapi pokai..hihi

Matika said...

wahhh akak dah ada handfon baru...
smart lagi tu..
lepas ni dah boleh share gmbar banyak2..he3