Saturday, April 9, 2011

5 Blog Paling Kerap Dilawati 2011

Assalamualaikum.


Terima kasih pada Farhan Zulhusmi sebab sudi ajak Miss Yaty tuk join contest dari Denaihati. Miss Yaty jugak nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada Aan sebab memperkenalkan blog ni. Siyez blog Denaihati ni memang dah menambat hati Miss Yaty. Blog yang penuh dengan infomasi macam ni memang Miss Yaty rasa amat bertuah dapat kenal dan baca. (siyez macam bodekkan)


Baiklah Miss Yaty nak join jugak projek Denaihati sebab tujuan projek ni adalah untuk dijadikan Network Blogger. Pe salahnya kita tolong support. 


Miss Yaty suka baca banyak blog tapi sekarang memang makin jarang blogwalking. Tapi tak bermakna Miss Yaty lupakan blog-blog kegemaran Miss Yaty. Projek ni Miss Yaty kena pilih 5 blog je.


Tapi tu bukan bermakna Miss Yaty tak suka blog korang yang lain ye.








Blog ni dari sejak kenal memang sentiasa pegi jenguk. Antara sebabnya Shag ni peramah dan cheerful person. Miss Yaty rasa amat bertuah sebab dapat kenal Shag. Entry Shag memang ringkas tapi amat mesra. Bila Miss Yaty baca entry Shag Miss Yaty rasa macam sedang berkomunikasi dengan dia secara face to face.






Miss Yaty suka blog Solihin Zubir ni sebab Miss Yaty selesa dengan gaya penulisan beliau yang tersusun dan kemas. Entry beliau plak banyak berunsur pendapat dan perkongsian tentang ilmu agama dan duniawi. Beliau sentiasa mempunyai idea untuk di kongsi pada pembaca. Itulah salah satu kelebihan blog ni.










Blog ni memang buat Miss Yaty terpegun masa mula masuk dulu sebab mempunyai beratus komen di setiap entry. Bila Miss Yaty dah jenguk berkali-kali kat blog beliau ni barulah Miss Yaty tahu kenapa blog dia ni ramai sangat pengomen. Si Raji ni memang seorang yang peramah dan rajin blogwalking. Walaupun entry beliau panjang tapi Miss Yaty tetap baca sampai ke noktah terakhir. Miss Yaty juga tertarik pada katun lukisan beliau yang unik dan cumil tu.






Blog Tok Esah ni memang Miss Yaty makin kerap pegi terjah sebab blog beliau makin berinfomasi. Bukan tu saje beliau jugak sentiasa memperbaiki kelemahan blog beliau dari semasa ke semasa. Blog beliau sekarang dah bertukar web hosting. Tahniah pada beliau.










Blog Farhan ni Miss Yaty kenal dah lama jugak. Rsanya sama dengan Miss Yaty kenal blog Shag. Blog ni memang simple je. Entry beliau memang berunsur personal dan luahan hati beliau dan kadang-kadang luahan pendapat yang bernas dan buatkan kita terfikir sejenak pendapat beliau tu.








Blog Akak Bobie ni Miss Yaty kenal secara tak sengaja masa Miss Yaty blogwalking. Entry beliau yang ringkas buat Miss Yaty tertarik untuk membaca. Setiap entry beliau memang bersahaja dan ringkas. Miss Yaty kagum dengan semangat beliau sebagai seorang guru yang sanggup berjauhan dari suami beliau yang tercinta. 


Ramai lagi blog yang Miss Yaty suka terjah sepanjang bulan January - April 2011 ni antaranya ada dalam bloglist Miss Yaty.


Miss Yaty nak tag 10 Blogger yang tersayang :


Taufiq Tiramisu
Mamat
Tok Esah
Decrewz
Iqbalhakimi
Hazwan
Shag Comot
JuanYuan
Bunga
Zaraa


Untuk maklumat lanjut sila terjah blog Denaihati. ;)

15 comments:

Taufiq Wr said...

hehehe..thanks tagging miss yaty..dalam blog kat atas tu, tok esah je yg taufiq knal..yg lain x brapa kenal..hehehe..

Miss Yaty said...

@Taufiq: kalau tak kenal mase ni lah berkenalan..hihi :)

JIJI YU said...

da bley buat blog review dah ko ni.hehe

Miss Yaty said...

@jiji yu: haha..kau rase cm tu ke jiji? penat eh bace entry yaty pasal blogger je? haha

Puan Besar Shag Yahaya said...

Wahhh~ Segan segan. Nak lari mana sorok muka ni ye! Haha ;D

Yaty sayam. Nanti Shag suruh so called Cahaya Yahaya tu buatkan entri pasal segmen ni ye. Thanks tag Shag. Sayam Yaty ketat ketat!

Miss Yaty said...

@shag comot: haha..ngengade sungguh ye kamu..hihi..okay dear..suh cahaya yahaya buat keje cpt2 skit..hihi :P

Tok Esah said...

wah, terharu nya miss!! huhu
blog tok tiada pape pun!!
still dlm membaiki prestasi diri!!

neway maseh yer kak!! best!!

papepun, tok lapang dada terima semua nasihat, teguran dari semua org!! agar jd lebih baik pada masa akan dtg!!

majulah blogger utk negara!!

Solihin Zubir said...

terharunyaaaaaaa.... T_T

thanx miss yaty sbb sudi jd pembaca setia blog sy yg x seberapa tu... =)

thanx a lot...

Miss Yaty said...

@tok esah : de terharu sampai kuar air mate tak?hihi..welcome dear..blog tok memang best pun..

gudluck 4 future tokesah.com :)

Miss Yaty said...

@solihin zubir: welcome bro..blog best jadi kita support lah..tapi bagi miss yaty sume blog pun best dan ada ciri2 tersendiri..

:)

Woofer Storm said...

shag buat2 malu plak,lempang sekejap baru tau..hahaaaa

jht la dia ni,kalau kita tu blog frst menjdi sasaran mestilah blog kesyngn..CIKTOM..lalala~

SYOLIHAH ISAHAK said...

wua bolehla saya terjah pulak blog2 diatas. seyez saya dah xdak idea nak terjah blog lain. Ini pon satu informasi bagi saya.

Miss Yaty said...

@wofer storm: haha..pesal lak jht? Blog akak sendiri ofkos la kite kena terjah n support sokmo..sape lg nk support kalo bkn famili sndiri kn..tp blog akak sndri rse nye tak perlu la kte nk mencapub kn setiap entry kn..kan org ckp blog sme je yg yaty suke..haha

Miss Yaty said...

@syolihah isahak: salam perkenalan syolihah..thanks ye..jom la kenal mereka ni..sume blogger kat ats ni peramah n mesra blogger taw :)

Matika said...

mamat nak buat entry...tpi tak dapat..ni pu on9 dekat rumah akak...