Saturday, November 20, 2010

My honeybee rupanya jantan

honeybee tu name for my sweet lappy.hihi..
saya lepas usya blog cik tom merangkap my sis.ngeh3..
saya nak cari tutorial best kat situ tup tup terjumpa tutorial menarik! hihi..
korang kena try cuba test taw. 
tutorial ni pasal macam mana nak tahu jantina blog korang.hihi.
saya dah cuba dah. terkejut kau sebab suara gentleman yang kuar cakap i love u..ki3.
oklah selamat mencuba yea kawan2 :)
tak lupa kredit to cik tom dan jemputlah usya blog cik tom yea :) [link] 


1) Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad: CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

2) Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti). save as = love u.vbs

3) Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u.

4) Cuba dengar btul2 suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan? (Buka volume sekuat2nye ye)

5) Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya...





blog saya ni jantan tak tahu lah suara sape lah tu. adakah suara. . . 



 shah rukh khan

ataupun 


mr gugu?!haha 
  




p/s: rasa berdebar jep bila tahu blog saya ni jantan.hihi~

 

6 comments:

Aanis Kamaruzaman said...

k.aanis xnk buat sbb takot kalau2...

"i love u", (suara seakan2 wanita tp berhalkum). Tidakkkkk!!!!!!!!!! x sanggup..

Miss Yaty said...

hihi. tak de lah. kak aanis cubalah. yaty dah try dah memang kuar sore laki. seram sejuk je dgr sore org tu. huhu~

ferry said...

dah save tapi tak berani bukak sebab suma orang dah tido..kalau keluar suara lain macam mane pulak?

Miss Yaty said...

try la dgr.hihi. mane taw lptp ferry gurl.hihi..

tak kan kuar sore len kot. tapi tak taw lah kalo lptp awk tlbh spesel.hihi

hadifar-fyda said...

HYE...saya da try gak...s0re p0mpuan...hikhik....

nak share bleh...

Miss Yaty said...

@ hadifar-fyda: silakan..hihi :)