Wednesday, January 26, 2011

Marilah Sama-Sama Membantu Meringankan Penderitaan Adik Hairuman Mangsa Renjatan Elektrik

Korang khasnya bloggers, mintak tolong siar dan sebarkan berita ini di blog korang. ALLAH saja yg membalas jasa kalian... 








Korang boleh menderma seikhlas hati ke:

No acc Maybank Puan Maryuni bt Miskon

1620 3063 2448

No acc CIMB Puan Maryuni bt Miskon

1257 0000 2035 29 


No telepon Puan Maryuni, 018- 3807867


Alamat Puan Maryuni,

No 28, Jalan Desa Mawar 2/11,
Seksyen 2. Taman Desa Mawar,
45500 Tanjong Karang, Selangor.


Semoga Allah membantu meringankan penderitaan adik Hairuman. Tolong sebar dan derma laa seikhlas hati. Kalau RM14,000 sebulan diperlukan untuk merawat adik Hairuman ni, anggaran dalam RM170,000 diperlukan dalam setahun untuk memastikan adik Hairuman pulih seperti sedia kala



Itu tidak termasuk perbelanjaan untuk kegunaan harian. Dan itu cuma anggaran treatment cost adik Hairuman, kemungkinan memerlukan lebih dari jumlah tu.


__________________________________________________________

P/sMiss Yaty dapat message ni dari blog Princess Momoy. Marilah kita sama-sama membantu adik Hairuman ni. Tak dapat nak bantu dengan duit atau harta benda pun kita sedekahkanlah doa pada beliau agar cepat sembuh dan tabah menghadapi dugaan hidup.

26 comments:

aReTikZ said...

Sian, ku titipkan doa agar beliau mendapat rahmat ilahi.. amin..

Nobita Sensei said...

berat mata memandang..berat lagi bahu memikul..

Puan Besar Shag Yahaya said...

Ohh. Ada jugak eh no akaun semua. Sebab aritu dorang sebarkan cara nak menderma dengan beli novel siap tu tah. Thank You Yaty sebab share ni ;)

nora said...

semoga dia tabah dan kuat semangat

Farhan Zulhusmi said...

yaallah.....kesian dy kan....anak yatim...emmmm...orang kampung sy nie miss yaty....
insyaallah kita sama-sama membantu...amin....

JIJI YU said...

hurm..aku rase cam nak tlg jgk ni..nnti akan bawak dalam meeting pemuda..

hans said...

Ya Allah
takutnya tengok kesan renjatan tu
haih
moga si mangsa cepat sembuh dan ramai yang sudi membantu
amin

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

JuanYuan said...

kesian beliau..namun, beliau adalah insan terpilih..

Matika said...

ya allah...
takut mamat tengok.
insyallah nanti mamat buat kan satu entry..
tpi mamat guna gambar yg dalam blog akak ni boleh x?

Farhan Zulhusmi said...

thanz erk information anda...thanz....miss yaty cute meut...hehehee....
insyaallah sme2 kita doakan beliau...amin...

Miecyber said...

Kesian kat dia ,kedua dua tangan telah di potong dan sebelah kaki pun akan potong(Mungkin telah di potong saat ini) ..

Ya Allah berilah ketabahan kepada Hairuman menghadapi ujian mu...

Insya Allah sumbangan dari saya akan menyusul

Hairuman bakal hilang kaki pula

syaiza - chan said...

YA ALLAH...kesian nye bdk tuh...urmmm...sngt sdey sbb ceja hnya mampu doakn dia agar cepat sembuh jew...huhuhu...

Solihin Zubir said...

Ya Allah.. meremang bulu roma tengok..
sy tgok pon rasa sakit.. a[atah lg yg menanggung..
semoga beliau cepat sembuh.. amin...

Miss Yaty said...

aretiks: semoga dia cepat sembuhkan...amiin..

Miss Yaty said...

@nobita: betul tu nobita..semoga beliau terus tabah menghadapi dugaan hidup..

Miss Yaty said...

@shag: menderma dengan cara beli novel ke? pasal derma ni ramai yang nak mengambil kesempatan harap mereka benar2 nak membantu..

Miss Yaty said...

@noa: amiinn..

Miss Yaty said...

@aan: owh sme kampung ke? kawan rapat tak? sama-samalah kita bantu beliau...

Miss Yaty said...

@jiji: sama2 lah kita membantu mana yang mampu...

Miss Yaty said...

@hans: amiin...semoga ada yang murah hati untuk membantu..

Miss Yaty said...

@juan: betul tu dik...semoga beliau tabah hadapi ujian ni kan...

Miss Yaty said...

@mamat: jomlah kita share sama2 pasal ni..semoga ada yang tergerak hati unutk membantu..

ambillah dikk..

Miss Yaty said...

@aan: amiin..

Miss Yaty said...

@miecyber: amiin...harap macam tulah kan..semoga beliau cepat sembuh...dan sakit tu tak melarat makin terok lagi..

Miss Yaty said...

@ceja: takpe ceja...sedekahkan doa semoga beliau cepat sembuh dan tabah menghadapi dugaan hidup pun boleh..kita bantu mana yang kita mampu...

Miss Yaty said...

@solihin: betul tu..memang berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...

semoga beliau cepat sembuh...