Thursday, December 16, 2010

Kenapa Blogger Hebat Tak Jenguk Semua Follower Dia?

Kenapa blogger Hebat tak jenguk semua follower dia?

Mudah je sebab dah follower dorang beribu-ribu takkan sempat dia nak jenguk blog korang yang dalam beribu follower tu kan. Jadi kita kena faham. Dorang pun perlu masa jugak nak siapkan entry lagi. Nak menjalani kehidupan normal mcam kita jugak. Wei dorang pun ada hati dan perasaan dan tahu apa tu penat kalau dah selalu korang asyik tanya je pas tu desak-desak (terasa sendiri ni) mesti dorang pn stress kan. (Saya agak je.hoho. Kalau salah minta maaf)

Tapi bagi blogger yang buat contest ke atau Giveaway tu. Patut ke dorang buat GA atau contest tapi dorang tak pernah nak singgah dan jenguk orang yang join contest dorang. Maksudnya taklah jenguk setiap masa tapi just tinggallah komen di entry orang join tu. Untuk tahu wah! admin contest jenguk aku lah! Kalau ramai yang join tak kan korang nak bagi alasan penat dan tak sempat nak catch up semua yang join. Dah tu baik tak yah buat contest kan. Haha. 

Dengki wei kalau tengok blogger hebat jenguk blogger lain. Tapi tak jenguk blog kita. Kenapa?

Tepuk dada tanya selera. Selera sekarang teringin nak makan ayam Radix Fried Chicken. Eh. Maybe sebab entry kita masih bukan tahap yang boleh di banggakan. Tapi tak bermakna kita takde harapan nak tackle hati blogger otai kan. Kita hanya perlu mencuba dan terus mencuba. 

Kalau ada kurang kita tambahkan. Kalau terlebih kita kurangkan. Apa saya melalut ni. Okay abaikan. Yang pasti semua blog best cuma perlu pandai nak tarik blogger lain untuk suka blog korang bukan hanya buat statement "Saya dah follow sini Sila follow blog saya" Mak uih macam arahan wajib kena buat kalau tak kau kena belasah! Heheh.

Okay entry ni perlu pendek. Noktah kat sini.




Jangan lupa undi no 272 kalau sudi :)

21 comments:

mohammad said...

salam ziarah

najihah sahami said...

yeeha..i like this entry..
nape cik yaty tak jenguk saya yea....hehehe.

meaw said...

depa ramai sgt follower tu sebab malas nak singgah :)

happy blogging eh dear :)

JuanYuan said...

Juan datang melawat..

tp Juan tak hebat :((

sarah-najwan said...

setiap hal pasti ada alasannya..hehe

jom mkn kat radix....dgn kakak sekali nati..jika akak pi tganu deh...

pEmILiK diAri CoMeL said...

hurmm...maybe blogger hebat takde masa kut,hu3...apapun,salam perkenalan dari sy...i dh become ur follower tau sebab ur blog wrna pink,i suka..kalau rjin,singgah2 sini ek..
http://unahuchna.blogspot.com/

Miss Yaty said...

@mohammad:thanks ye..yaty akan singgah balik nanti :)

Miss Yaty said...

@mish:
sebab banyak sebab. hihi.
salah satu sama sebab macam blogger hebat yang yaty gtaw lam entry ni jugak...dorang de kehidupan sendiri termasuklah semua blogger bese pun ada kehidupan masing2 takkan kita nak pakse blogger lain tuk datang melawat blog kita kan..

dan tak semua blog kita mampu jenguk dalam satu masa kecuali kalau orang yang kejenya memang menghadap laptop 24 jam maybe boleh.. huhu

kalau ada masa free dan tenet tak tenat macam siput jalan insyaAllah semua blog yaty dah follow yaty akan jejak..

:)

Miss Yaty said...

@meaw: hihi...mungkin....happy blogging jugak :)

Miss Yaty said...

@juan: kita sama2 tak hebat juan...tapi kita kena cuba yang terbaik untuk menjadi yang lebih baik :)

Miss Yaty said...

@kak sarah: insyaAllah..hhiii..arap dpt jumpe akak, najwan dan sarah lagi :)

najihah sahami said...

psst..terharu sebab jawapan mish paling panjang. haha.

thnx tayamm

Miss Yaty said...

@una: yaty dah jenguk una dan follow jugak..

salam perkenalan ;)

syrupmasin said...

Radix Fried Chicken tetibe masuk ?? haha..

Nor ' Atikah bt NorBaki said...

amboi..mcm luahan ikhlas je..heheheh

Miss Yaty said...

@mish: hahah...mengade ye ;p

||aLeaSaRa|| said...

hye 2 yaty and all the frenz.wpun akak br dlm dunia blogging ni tp dh mcm2 blogger dan style akak jumap&singgah.semua ada khdpn di luar yg menuntut utk tgglkan jap blog.knpa kite rasa hepi kalau rkn2 blogger yg hebat dan otai sggh ke blog sbb itu umpama mendorong utk kite sentiasa update entri.apa2 pun akak hepi yaty jd my lovely geng.tq ye.

Miss Yaty said...

@syrup: hihi...jom mkn kat RFC..hiii

Miss Yaty said...

@tikah: hihi....lebih kurang lah..pendapat sendiri :)

Miss Yaty said...

@aleasara: thanks kak...keep in touch ye :)

honeyvsbee said...

nak harapkan blogger otai tk kemana lah..baik blogger baru support blogger baru..baru sama2 naik