Saturday, January 22, 2011

Percutian | Jom Alami Kedamaian Terengganu Darul Iman

Miss Yaty minta maaf sebab ada masalah yang tak dapat di elakkan Miss Yaty tak dapat nak update dan blogwalking semalam. Pada yang komen entry sebelum ni Sejarah Buffered Earning Blog Miss Yaty dan Buffered Earning Ke 13, 14 dan 15 Miss Yaty akan blogwalking di blog korang secepat mungkin ye.

Hari ni Miss Yaty nak ajak merasai suasana dan kedamaian di Terengganu Negeri kelahiran Miss Yaty ni. Semua gambar ni Miss Yaty ambil dari blog sahabat Miss Yaty iaitu Alami Terengganuku .

Pada yang merancang nak melancong atau nak berjalan-jalan bersama keluarga korang bolehlah datang ke Terengganu kerana Terengganu adalah tempat perlancongan yang terkenal.

Terengganu sekarang makin maju dan masih kaya dengan tradisi. Korang yang belum tahu apa tradisi yang masih kekal di Terengganu bolehlah terjah di Blog Alami Terengganuku. Di blog tu ada gambar yang menunjukkan keindahan dan kedamaian Terengganu Negeri yang terkenal dengan penyu ni.


gambar sotong udang celup tepun di terengganu
Udang celup Tepung

gambar perusahaan membuat gula melaka di terengganu
Perusahaan gula melaka

gambar pantai marang di terengganu
Kedamaian di Pantai Marang


gambar dodol daun palas di terengganu
Dodol Daun Palas




Antara entry menarik mengenai Terengganu di blog Alami Terengganuku yang korang mungkin berminat nak baca :




30 comments:

iwan_dextrous said...

x pernah g terengganu..nnt law ad g terengganu leh r jdi tour guide ea..ahhaha

Miza Yusof said...

menarik :)
miza suka udang celop tepung. nyum nyum. sedap kan :)
dah lama tak ke terengganu.

YanaMIB said...

wah promosi ganu..hehe


salam kenal dear~ ^_^

JuanYuan said...

ganu mmg best habis :))

Diya Edhayaa said...

oh1 xsbar nk g terengganu bln 3 ni.. :D first taim!

nazirulhazwan~ said...

teganu mmg best;p pulau perhentian ternice!

syazwan safwan said...

wah!!
blog saya direview miss yaty..
terima kasih banyok2 yaty..hehe

Tok Esah said...

wah, teringin nak balik lampung cepat2..!!! eeeiii, rindunye Ganu kiter!!!

JIJI YU said...

muehhe aku baru je kenal ganu..sebelom ni tak penah pergi..tapi semenjak ayah aku kena posting sane..aku salu je pergi..

JIJI YU said...

dah jumoe dah kotak follow..eheheh..alhamdulillah..

Kalamhati said...

bestnyeee...ganu memang cantik dan menarik..=)

Cik Shag said...

Shag smp Dungun! Eh jap. Err, Shag ada smp kat kilang Petronas tu. Apa nama tah tempat tu :P Situ jela baru smp. Kiki.

Farhan Zulhusmi said...

insyaallah...akan ade peluang untk pergi ke terengganu saru ari nty...amin

echah mashuri said...

ganu memang best ahh..heee...suka gok g pata dia.semua bersih2 lake.:)

sissyira said...

salam

bangga jadi orang ganu :)

zuhanismohamed said...

best nya..bila lah dpt pg terengganu..

tp paling best keropok lekor terengganu..memang tersedap di alam semesta ! hehe

Raji berkata said...

woahhh mcm sedap jer udang tuh ;D
ap lgi ad kt ganu nih ;D

Imran nyambek said...

dodol.nyum2

niesz said...

yg tang udang celup tepung tu mmg xley thn..sedap nye!

Matika said...

akak pernah pergi terengganu ke?

Matika said...

ohhh baru mamat ingat akak..
sebulan ke 2 bulan sebelum ni..
mamat pernah baca tntang akak..ingat2...he3

AH7 said...

suke nasi dagang...

Wan Gerrard said...

dh lame x g terengganu, bestnyre mknn :P

si para para said...

na na na teranung kite,,hehe

Miss Yaty said...

@iwan: insyaAllah kalau tempat iwan nak pegi tu miss yaty bese pegi boleh lah nak jadi tour guide :)

Miss Yaty said...

@miza yusof: aah..memang sedap..jomlah datang ganu lagi...leh pekena udang celup tepung lagi..best! :)

Miss Yaty said...

@yanaMIB: Promosi negeri kelahiran miss yaty :)

salam kenal jugak dear :)

Miss Yaty said...

@juan: tepat sekali :)

Miss Yaty said...

@diya edhaaya: wah! selamat datang ke terengganu :)

Taufiq Tiramisu said...

rindunya nak balik ganu..huhu..nk makan satar, otak2, nasik kerabu..orang penang buat tak real..tak sama..aritu taufiq beli otak2 kat pasar malam..dalam dia kaler merah ke purple an camtu..terus x makan..hahahah.. x berani..