Monday, February 21, 2011

Miss Yaty Menang Contest Teka Umur Andak

Assalamualaikum readers yang Miss Yaty kasihi. Jangan lupa indahkan hari ni dengan senyuman yang ceria ye. Miss Yaty pun sedang cuba menceriakan diri seceria mungkin agar tersimpan segala resah di hati Miss Yaty sekarang ni.

Sebelum pergi kerja Miss Yaty nak share kat korang yang Miss Yaty menang contest dari akak bobiedanbad. Gembira sangat sebab menang contest ni. Dah lama tak menang contest.

Sebenarnya kalau korang nak tahu contest akak bobie tak di syaratkan buat entry jadi Miss Yaty just tinggalkan komen je kat entry akak bobie ni.

Contest akak bobie hanya kena teka umur kucing beliau yang bernama Andak. Miss Yaty berjaya teka umur Andak dengan tepat iaitu 4 tahun. Miss Yaty bagi umur tu sebab Miss Yaty terkenang kan kucing peliharaan kami kat umah ni yang jugak genap 4 tahun.

Tapi kucing Miss Yaty dah mati tahun lepas. Mati masa nak beranak. Sedih sangat bila teringatkan kucing tu.

Kalau korang nak tengok kucing bernama Andak ni korang boleh terjah kat entry akak bobie yang bertajuk Berapa Umur Dia. Comel sangat Andak ni taw.

Bukan tu je akak bobie jugak ada bagi Miss Yaty pinjam err kira macam pinjam lah jugak buku cerita kanak-kanak bertajuk Diary of Wimpy Kid: The Ugly Truth.

Akak Bobie bagi syarat sesape yang dapat buku ni kena pas kan balik buku tu kat blogger lain lepas habis baca buku tu. Bagus gak cara macam ni kan. Secara tak langsung boleh eratkan silaturahim sesama blogger. Akak Bobie ada share kat entry mengenai buku cerita ni kat entry Nak tak? Kongsi-kongsi.

InsyaAllah lepas Miss Yaty habis baca buku tu Miss Yaty akan mulakan book walking yang seterusnya.

Gambar dari blog akak bobie,
 harap akak bobie tak marah Miss Yaty copy gambar ni ye.
=,="

Okaylah Miss Yaty nak pergi kerja dengan hati gembira pulak. :)

9 comments:

bunga said...

wahh..taniah..leh jadi pak belalang ni..

:: noremy bte rahmat :: said...

wah...

tahniah miss yati!

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..tahniah utk pemenang dan syabas untuk penganjurnya

Puanbee said...

tahniah sukanyer.meh share hadiah dgn akk meh :)

sissyira said...

salam

tahniah yang....berjaya juga teka tu =)

d_LA said...

tahniah yaty...jgn sedih2 lg taw..chill oke ^^

alongv6 said...

Tahniah miss yaty.Bukan senang nak teka umur kucing nih.nak membezakan anak kucing,ibu kucing,bapak kucing blehla,hehe

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

tahniah dear...

Matika said...

tahniah akak..dah banyak kali dah akak menang..huhuhu...
mamat tak rajin macam akak laa nak join contest sngat..he3..
kalau akak yg tag mamat..baru mamat join..he3