Sunday, February 20, 2011

Segmen Bloglist Jom Kejar Tok Esah


Assalamualaikum semua. Hari ni Miss Yaty bagi salam penuh sebab Miss Yaty terbaca satu entry dari blog Shag Comot. Kita sebagai orang islam tak di benarkan memberi salam dengan perkataan  'salam ' atau  'askum '. Kalau korang nak tahu korang boleh terjah kat blog Kak Dilla.

Entry ni khas untuk Tok Esah sebab Miss Yaty nak join bloglist dari Tok Esah yang kiut tu. Jangan ingat golongan warga emas takleh buat blog ye. Kalau korang tak percaya pergilah terjah blog Tok Esah ni.

Miss Yaty nak join bloglist dari Tok Esah ni sebab Miss Yaty suka jenguk blog tok ni lepas di perkenalkan oleh Cik Tom. Mula-mula masuk blog ni memang Miss Yaty pikir owner blog ni seorang yang dah bergelar nenek atau tok.

Tapi rupanya tekaan Miss Yaty salah. Blog Tok Esah ni adalah hak milik seorang jejaka melayu terakhir dan Tok Esah ni salah seorang blogger dari Terengganu

MissYaty tak tahu nak kritik apa sebab bagi Miss Yaty setiap blog ada cara dan identiti mereka yang tersendiri. Dari segi entry Miss Yaty suka baca sebab cara penulisan tok memang mudah paham dan ringkas.

Entry dari blog Tok Esah kebanyakannya berinfomasi dan mengenai isu dunia. Tapi kadang-kadang ada jugak Tok Esah share pendapat yang bernas.

Pada blogger yang belum kenal Tok Esah boleh lah berkenalan dengan beliau sebab beliau memang peramah.


P/s: Miss Yaty dah masukkan link blog Tok Esah.  :)

13 comments:

sarah-najwan said...

good luck yaty..

Farhan Zulhusmi said...

lama rasanya xsinggah sini...soelah...kita tak slalu cm dulu...
nice to meet u again.......
n thanz information.............

Matika said...

huhu..ramainya blogger buat bloglist sekarang...

Puan Besar Shag Yahaya said...

Yaty sayam ;D Yeah. Shag dulu ingat Tok Esah adalah perempuan. Muahaha. Lepas dapat tahu nama betul seminggu Shag panggil nama betul dia kat belog. Keke :P

JIJI YU said...

ohooh aku rase kan tok esah ni pernah kuar blog abg ben satu ketika dahulu..

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Raji berkata said...

waalaikumussalam
owh kalau kau xckp dia org muda lagi aku pun igt cmtuh gak xD

rizwan's sweetheart said...

skrg ni agaknyer musim org buat bloglist kan? yaty takmo wat satu ke? nt fda join. hehehe...

d_LA said...

gd lunk yunk..tok esah ni mude lg kan..yg 1st gathering yaty x pegi yer??dla pun x pegi..hehe..tgk pic dorg jer

Tok Esah said...

ehhehe, malulah!!! ahha

terima kasih miss sudi join!!! blog miss best lagi dr tok esah!! nak kena belajar ni!!

Tok Esah said...

@JIJI YU

hahhaa, memanbg pernah keluar pun!!! menang segmen pengarah kreatif!!! heehe

Tok Esah said...

miss yaty!!! terima kasih atas nasihat dan sudi join yer!!!! terima kasih!!! miss yaty comei!!! haa

Matika said...

akak rasa..dah sampai masa untuk mamat pun buat bloglist ke?