Saturday, February 18, 2012

End story at Dungun. Hopefully.

Alhamdulillah. Syukur sangat dapat harungi semester akhir dengan baik. Walau pelbagai cabaran dan dugaan. Biasalah tu nama pun kehidupan kan. Mana pernah tanpa ujian dan cabaran.

Miss Yaty habis periksa 19hb Januari 2012. Lege sangat. Walaupun sebenarnya last paper tu rasa agak mencabar sikit. Tapi Miss Yaty dah berusaha bersungguh-sungguh. Sekarang mampu berdoa dan bertawakkal je. 

Result pun dah nak keluar next week. 22hb Februari 2012. Berdebar sangat. Result penentuan Miss Yaty dapat grad semester ni atau tak. Tu yang nervous sangat. 

Lepas seminggu lepak kat umah Miss Yaty sibuk cari kerja kosong. Guna jobstreet je. Korang yang nak cari kerja jugak gunalah jobstreet ye. Banyak kerja kosong yang ada. 

Miss Yaty dah dapat banyak call untuk interview. Tapi terpaksa tolak sebab Miss Yaty tak dapat pujuk mak ayah untuk bagi Miss Yaty kerja luar dari Terengganu ni. Dah masuk 15 call interview dan 3 interview by email. Semua terpaksa tolak. Sedih. Tapi salah sendiri jugak sebab apply kat area Kuala Lumpur dan Selangor. Dah memang kat situ yang banyak kerja kosong. Ambe ni apply je. Huhu.

Malas dah nak majuk dengan mak ayah. So sekarang nekad cari kerja dalam Terengganu je. Kalau ada yang nak offer kerja kosong sila komen entry ni ye. Miss Yaty berminat bidang akaun je ye. Hihi.

Fuhh berhabuk blog Miss Yaty ni. 

Ok Assalamualaikum :)~~~*

6 comments:

Puan Besar Shag Yahaya said...

Mana mana je ada rezeki kalau Allah nak bagi kan Yaty sayam. Moga dapat lah kerja akaun kat Ganu ye dalim ;)

Solahuddeen said...

gudluck makcik!

ade reason abah ngan mak tak kasi kot. sume sbb syg kat yati.

Miss Yaty said...

@Puan Besar Shag Yahaya : thanks shag sayam..dah lama tak lepak blog shag..cowey ye..menghilang lme sgt..kui3~

Miss Yaty said...

@Solahuddeen : thanks din..ye sy phm maksud tersirat dorg..sy think positive je skrg :)

Kenjura Harada said...

Mereka risaukan anda.. Jaga diri bebaik lah ye... :)

Miss Yaty said...

@Kenjura Harada : insyaAllah..terima kasih :)