Monday, December 13, 2010

Facebook | Bertukar Wajah?



Mesti ramai blogger yang ada facebook tahu pasal ni kan. Saya dah lama tak buka facebook sebab lebih fokuskan blog je. Ada banyak sebab saya malas nak buka facebook. Antaranya:

     1. Dah bosan dengan facebook,
     2. Dah bosan tengok gambar sendiri sama je dalam facebook.
     3. Bosan sebab bila saya online kawan tak online sama.
     4. Menyampah sebab chat facebook saya tak betul jadi saya takleh nak berchatting.
     5. Jeles tengok gambar orang lain pergi holiday.
     6. Jeles tengok orang tayang kamera dslr. 
     7. Internet broaband lembab kalau buka banyak link. Sebab blog wajib buka jadi internet 
         lembab gile.
     8. Tak de idea nak publish status.

Banyak sebab saya tak online. Yang mengarut pun ada. Takpe yang mengarut abaikan aje. Last saya buka facebook pada 26 November. Lama gilelah bagi seorang yang pernah addict facebook macam saya ni. Pagi tadi curi-curi buka facebook dekat pejabat sebab bos cuti. Terkejut kure-kure kakak saya. Sebab facebook dah lain dan saya pening tengok. Takde sebab nak pening pun. Tipu je tu. Bayangkan saya nak post status pun tak tahu nak klik kat mane. Lepas staff situ tunjuk baru saya nampak. 

Tidak! Tidak! Saya dah ketinggalan zaman. hihi. Tapi saya rasa macam tak lawalah facebook bila jadi macam tu. Rasa macam profile saya kosong je. 

Tak tahulah kalau ada blogger berpendapat lain. Saya still nak active facebook sebab mudah saya nak keep in touch dengan kawan-kawan saya yang baru dan jugak lama. Kerana dorang amat berharga pada saya.

Blog plak tempat untuk berkawan dengan sahabat secara maya. Tak pernah jumpa tapi kita kenal melalui Cyber World. Secara tak langsung kita berkawan dan berkongsi rasa dan duka :)

Saya Sayang Semua Kawan-Kawan Saya :)


Jangan lupa undi no 272 dari Kumpulan 7 kat SINI. 

6 comments:

Shag said...

Shag dah delete pun. Almost 3 months kot :P

rean said...

haha...ko ketinggalan zaman wei...sape men fb lagi ketinggalan zaman,,org x men fb n blog...skrg men surat menyurat...tend baru

zuhanismohamed said...

btl2..sekarang lebih skuka blog nak banding dengan FB..

FB dah bosan gila sekarang..hee

Miss Yaty said...

@shag: haha...patut r...memng tak suke sgt fb ni ;p

Miss Yaty said...

@rean: hahaah...laa baru aku tahu cara baru ni..ko ngn ika lam pejabat main surat ke ?
;p

Miss Yaty said...

@zuhanis: betul2...tapi nk deactive terus sayang...hhii