Tuesday, February 1, 2011

Krisis Pelajar di Mesir | Marilah Sama-sama Menyebarkan Dan Mendoakan Keselamatan Pelajar Malaysia Di Mesir

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.



post credit to umek.

thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

Kredit to : sherah

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

P/s: Miss Yaty tolong copy dan paste dari blog Mamat. Marilah semua kawan-kawan blogger kita sama-sama sebarkan dan mendoakan mereka di sana sentiasa di lindungi Allah dari segala malapetaka.

P/s: Marilah kita sama-sama buat solat hajat untuk mendoakan kesejahteraan mereka di sana dan agar mereka dapat pulang ke Malaysia dengan selamat.

P/s: Sepupu Miss Yaty pun masih berada di Mesir. Semoga dia dan pelajar lain selamat pulang ke Malaysia.

P/s: Bersyukurlah negara  kita masih aman. Walaupun banyak kebajikan rakyat di abaikan, rakyat tak pernah memprotes dan melakukan keganasan yang melampau seperti di negara lain. Alhamdulillah.

13 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

insyaAllah mereka semua selamat. sme2 lah kite doakan...

jum baca : ;))
Hans Si Tukang Tilik | Anonymous Yang Baik Hati

cik Ladies said...

betol tu yaty ..kawan CL pun ad kt sna . ape lah keadaan dy . sdih nye .. :(

JIJI YU said...

aku telepon member aku tadi..die cakap kat tahrir mmg paling terokle..pas tu pasal berite2 rogol tu.camne die yang dok sane tak der tau pon sal berite tu..

sissyira said...

salam malam rabu =)

datang lagi dengan doa dihati...

Matika said...

Tolong beri komen entry terbaru mamat..mamat perlukan pandangan dan semangat dari blogger2 yang lebih lama dari mamat..tolong..

MOH KEMBARA said...

Salam Yaty, salam dr Istanbul dan salam perkenalan. Akak tolong sebarkan berita dalam Tranungkite Online. Akak dpt tengok berita terkini dalam banyak TV Turki dlm bahasa Inggeris dan Bahasa Arab secara live.

ahsfantasy24 said...

sme2 doakan yg terbaik
buat mreka kt sne.. ameen..

d_LA said...

tol tu yaty..dla pun rs media skang asek ckp psl politik jer..kalo kene kat family dorang baru cpt bertindak kot..nak tunggu benda buruk makin buruk kot baru bertindak..apapun hanya doa yg kite mampu kirimkan buat mereka sume..

Kalamhati said...

sama2 kita doakan keselamatan mereka..hmm sedih

nora said...

semoga semua rakyat kita kat sana selamat ~amin~


ENTRY HOT : Pakej Lengkap

yad'z said...

berita rogol tu dinafikan... just doakan mereka.. lagipun malaysia tengah berusaha...

Mat Ganu said...

semoga ALLAH s.w.t. permudahkan segalanya...insyaALLAH.

aliefcmoi said...

insyaAllah mereka semua selamat..i'm blogwalker..do follow me back taw..hehe thanx