Wednesday, March 30, 2011

Buku Mastika Best atau tak?

Assalamualaikum dan salam sayang.

Korang penah baca majalah Mastika tak? Alah kalau tak bace pun mesti korang penah belek-belek kan? 

Miss Yaty dari dulu sampai la sekarang memang takut sangat baca mastika ni. Tak tahulah nape. Err tahu kenapa tapi malu nak gtaw hahaha..

Gambar dan topik dalam Mastika bagi Miss Yaty amat menakutkan. Memang tak di nafikan semua topik yang penulis sampaikan tu memang ada benarnya. Contohnya kewujudan mistik dan kepecayaan sesetengah kaum di negara lain.

Banyak gak perkara baru yang dapat kita tahu bila baca Mastika ni. Tapi bagi Miss Yaty kalau Mastika ni ada sebelah Miss Yaty masa nak tidur memang Miss Yaty tak boleh nak tidur la malam tu.

Penakut gile diriku ni. Hahah.  Padahal buku je. Tak tahu kenapa walaupun dah berumur err 23 tahun tapi pikiran kebudak-budakan tu masih ada.

Tapi Miss Yaty tabiklah kat penulis  yang buat research tentang masalah gejala sosial remaja sekarang. Banyak gak info masalah sosial ni kita tak dapat baca dalam surat khabar sebab mereka dari majalah Mastika ni akan mencari dan menunjukkan bukti yang mendalam mengenai satu masalah tu.

Walau apa pun buku Mastika memang hebat sebab mampu bertahan hingga sekarang. Tahniah pada warga Mastika. :)

Sumber : Link


18 comments:

AizA said...

saya baca kalau ada org yg beli..
hehehhe...

JIJI YU said...

sekarang mastika makin berani mendedahkan benda yg sepatutnya didedahkan..eheh

||aLeaSaRa|| said...

hye sis monink!masa kite study dulu suka gak layan mastika.tapi sejak kes yg menyeramkna masa kite 19 thn,tobat tak baca.mlm sebelum tido kebetulan kite baca mastika ttg entri gadis bunuh diri.mlm tu pulak sepupu ramai dtg so kitorg tido ber4 satu katil(sepupu pompuan tau).esoknya sepupu kelam kabut bgn dan tenung je kite.kite kata ngape?kul 2,3am macam tu sepupu kata dia pelik tengok kite bangun duk tepi katilkite kata mana ada!ye dia kata .puas dia panggil dan suruh kite tidur tapi kite duk diam je belakangkan dia.dan...dan page yg kite baca ttg gadis tu terbuka padahal sebelum tido kite dah tutup dan letak atas meja!huhu..hehe...sampai sekarang ia terus diselubungi misteri.

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

sy peminat setia mastika,, hehe

Taufiq Wr said...

mastika ni memang seram muka depan die..hehehe..taufiq jrg baca mastika..entah la nak percaya ke tak benda dalam tu :D

d_LA said...

lama gila x baca mastika ni..biasenya akak beli dla tumpang baca..hehe..skang dok jauh, xde sape leh tlg bli..hahaha

bunga said...

entah la..dulu mustika jadi koleksi bunga sekarang dah tak ada..hehe

diana said...

dulu selalu la baca..
sekarang ni tak beli dah..
pinjam kat jiran je.jimat!!
hahah..giler kedekut akak ni..:p

Amy Syaquena said...

amy dah lame x baca mastika..

HAZWAN17 said...

dulu rajin gak beli..tp ayah tak bg sebab adik-adik bace last2 takut sendiri hahaha

padin said...

dulu aku suka baca, tapi sejak 2 3 tahun ni aku dah tak pernah baca entah kenapa

echah mashuri said...

haha.yaty!samelah kita tak leh tido kalau buku mestika duk tepi;p.mesti sorok dulu.hahaha..penakutkah kitaa?
tp kalau ptg2 ecah baca la.best mestika.dulu2 suka gak beli.skrg malas dah.nak blogging pun xsmpt.;p

Raji berkata said...

aku pernah tgk mastika yg lama2 tu tulisan jawi
dlu xde lah sgt cerita2 menakutkan nih
tapi mastika sekarang msti wajib ad cter2 menakutkan tu =.=
serious menakutkan betul utk dibuat bhn bacaan xD

p@kcikLie / mamadiana said...

dari dulu mmg suka baca cerita di dalamnya...tp sejak dah kawen tak berkesempatan plak...

@mamadiana

Matika said...

buku mastika best...dalam buku mastika dia berani dedahkan pasal masyarakat malaysia...tu yg best..

Woofer Storm said...

kalau free,layan je..hehheeee

*sayam cik tom senyap je.heheeee

Puteri Iqa Izyan said...

hehehe.abah iqa selalu beli. tak pernah miss. dr iqa umur 7 tahun lagi kot :P

tp iqa mmg suka sgt baca mastika :P

EastbulletdotCom said...

pernah juga baca mastika sekali sekala. tapi kadang-kadang jauh di sudut hati merasakan mastika ni macam created stories je. tapi ada juga sesetengah cerita yang pelik tapi pernah dialami rakan-rakan.

http://eastbullet.com