Wednesday, March 2, 2011

Buku Report Praktikal Tinggal Sepi

Assalamualaikum dan salam sayang. Petang tadi Miss Yaty bertungkus lumus nak setelkan buku report Miss Yaty yang dah banyak tertunggak. Kalau ada readers yang belum tahu sekarang ni Miss Yaty sedang menjalani praktikal selama 6 bulan untuk menghabiskan ijazah Miss Yaty yang hanya tinggal 1 semester lagi.

Praktikal ni memang suatu pengalaman yang mencabar bagi Miss Yaty. Miss Yaty ada share 3 kali je pengalaman Miss Yaty selama berpraktikal ni. Takde membosankan tapi memang membosankan. Dan boleh buat seseorang dalam keadaan tegang. Korang paham tak apa yang Miss Yaty cuba terangkan?

Tak paham buat-buat paham ye.

Antara pengalaman yang Miss Yaty kongsi dalam entry Pengalaman Pertama , Pengalaman Kedua dan Pengalaman Ketiga

Banyak pengalaman yang Miss Yaty nak kongsi tapi perlukan idea untuk luahkan sebab takut jadi entry perasaan terpendam pulak.

Walau cm ne perit pun dalam dunia praktikal ni syukur Alhamdulillah Miss Yaty dah berjaya mengharungi praktikal ni selama 3 bulan. So tinggal 3 bulan je lagi untuk Miss Yaty tempuhi dunia praktikal.

Miss Yaty ada kongsi kat entry Fakta yang Menjadi Hakikat mengenai Miss Yaty gembira sebab 7 bulan tak hadap exam dan study pape. Dan tak sangka rupanya bukan 7 bulan tapi  10 bulan Miss Yaty tak pandang buku-buku pelajaran. Boleh di katakan nak dekat setahun jugaklah tu kan.

Berdebar gile bila pikirkan otak dah keras err de ke orang cakap otak dah keras?? Takpelah Miss Yaty risau sebab lama sangat tinggal kan dunia study. Dah la masuk sem depan Miss Yaty dah last semester. 

What i need to do now? Think positive and cool down, right? Apa yang berlaku ada hikmahnya kan. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan Miss Yaty. Amiin.


Setiap hari Miss Yaty buat benda sama je kat pejabat tu. Sampaikan kadang-kadang rasa nak tulis lam buku report "As above" je. Boleh jugak Miss Yaty save ink pen dan otak tak perlu ligat cari idea mengarut. Haha


Agak-agak lecturer Miss Yaty mengamuk tak kalau buat cm tu??


13 comments:

Matika said...

good luck akak.. 6 bulan tak lama pun..skajap je..

nora said...

tak tak lecture tak mengamuk punya ar
dia tersenyum lebar je
siap bagi A++ lagi

tak caya try ar buat
huahuahuahua (tetiba gelak jahat =p)

bunga said...

sama la ngn bunga dulu..time praktikal..perkara sama jer,..haha..kena cari inisitif sendiri..buta2 rajin tolong pekerja kat cana..haha..

sissyira said...

salam


samalah kita yang....selalu buat benda yang sama masa praktikal dulu, mas anak buat report nanti mulalah haru.huhu

Puan Besar Shag Yahaya said...

Yaty sayam! Alaa~ baru 10 bulan. Tak beku sgt kot? Ni Shag dah setahun 2 bulan, mmg beku habis. Smp dalam kelas tak boleh nak fokus sbb otak tak boleh nak terima semua tu. Uhuk ;'(

Shag cabar Yaty buat macam tu ;D

JIJI YU said...

mueheh as above je ek..mau nye die ketok above ur head..

niesz said...

mmg best time practical kan..xpyh nk pk sal ass n test..tp tu la..abis je practical kena pk sal projct lak..letih..hehe..

Raji berkata said...

hahaha jgn2
biar kita consistant jer ;D
3 bulan tu xlama lagi jer
pejam celik pejam celik abis dah~
hohoho
ak lom prnah lgi merasa praktikal owh @@

zuhanismohamed said...

mcm penah rase je..kita buat benda sama je hari2..he he.

go go miss yaty..3 months to go ! :D

d_LA said...

lg 3 bulan yer..lame gak yer yaty praktikal..kalo kat opis dla paling lame 5 bln je kot..tp dla suke bile adik2 praktikal masuk, leh dla join dorg..kecoh sikit unit dla ni..hehe

HAZWAN17 said...

camne la turn saya praktikal nanti time cuti sem ni

DeCrewz said...

Kalaulah Jai nmi lecturer yaty, Jai setuju je kalau yaty nak tulis 'As Above' tu sebab Jai dulu pun sama je, praktikal buat benda sama.. Buring2...ha3

nukilanaffiza... said...

hidup ni ibarat roda..kengkadang kita kat bawah dan kengkadang kita kat atas...
Otak tak keras tapi bekarat jer..hehehehe...
Saya pernah alami benda sama...tapi sedarlah hakikatnya..diploma,ijazah,master ke apa ke...itu cuma sehelai kertas...yg penting pengalaman yg bakal kita tempuh dari hari ke hari...wallahualam...