Monday, November 21, 2011

Diploma dah masuk Degree jadi serabut

Opss pada dak diploma tolong jangan sensitif. Entry ni bukan nak kondem korang pun dan entry ni jugak bukan nak kondem uitm tercinta. Cuma saja nak bagi tahu bahawasanya sistem universiti yang terbaru ni memang telah menyusahkan kami sebagai pelajar. Tak kiralah pelajar diploma dan juga degree.

Apakah motif sebenar pihak pihak atasan buat separation macam ni?

Adakah bila buat sistem macam ni kualiti student akan bertambah?

Adakah sistem ni mampu menaiktaraf standard pelajar universiti?

Gaji lecturer naik mendadak of courselah lecturer pun bersemangat nak mengajar biarpun kelas dari kul 8 sampai 6.

Tak sanggup nak pikir situasi masa minggu peperiksaan nanti. Rakyat universiti penuh lalu lalang tepi bilik peperiksaan. .

Tapi kira okaylah sebab sistem ni start pada masa Miss Yaty last sem. InsyaAllah this is last sem. Tak sanggup  nak hadapi situasi macam ni lagi. Sangat serabut.

So Miss Yaty,  keep up the good work!

Eh also for you. Gudluck :) 

5 comments:

Cik Miera said...

isk.. mmg serabut.. ramai betul. huhu.. nk buat mcm mana.. kene redha jugak..huhu

Amiera Zulkefli said...

Tapi kami kesian sebab 1st batch degree buat sistem macam ni. Dah nasib batch kami ni batch bahan ujikaji.. :'(

zaradgreat said...

sistem yang macam mana? kelas 8-6 ke yaty?

Aanis Alexis said...

gudluck ~

Diana @ bilakukatacinta said...

aak baru singgah blog awak..nak tahu jugak..sistem mcmana yg uitm buat skang ni???