Saturday, December 25, 2010

Segmen Jom Berkenalan


Thank Cik Tom dan IkaKeynes sebab tag saya untuk join segmen ni ye. Segmen ni atas idea Cikgu Akim. Saya rasa dah ramai kenal Cikgu Akim ni kan. Tapi kalau korang belum kenal boleh klik kat banner tas tu tak pun kat SINI. Kalau nak join pastikan korang tengok syarat dulu taw. Klik je banner kat atas atau sidebar. :)

Apakah status Miss Yaty :

Status saya single tapi not available. Hihi. Alhamdulillah saya dan Mr Gugu dah nak masuk 5 tahun bersama. Kami berkenalan masa kami sama-sama ambil Diploma dulu. Hopefully jodoh kami berkekalan selamanya. Amiin.

Ceritakan tentang diri Miss Yaty :

Saya masih belajar di UiTM Dungun kos Bachelor in Accountancy (Hons). Saya sekarang sedang praktikal di Bandar Kuala Terengganu selama 6 bulan. Semasa saya Di Ambang Praktikal memang setiap hati berdebar je. Takut sangat bila fikir kena pergi praktikal sendiri. Alhamdulillah sampai ke minggu ni saya sudah dapat membiasakan diri. Saya akan habis praktikal pada akhir bulan May 2011. Pada bulan blog ni wujud. Saya berharap saya dapat grad on time pada akhir tahun 2011. Amiin.

Ceritakan tentang Blog Miss Yaty :

Blog saya ni wujud pada tahun May 2009 tapi aktif pada May 2010. Blog ni saya lebih pada personal dan menceritakan pengalaman sendiri seperti di entry Adegan Romantis Remaja SekarangLife Student CornerBila membuta di siang hariPengalaman Praktikal [ Hari Pertama ], dan macam lagi. Selain itu saya jugak ada share pendapat saya seperti Review Movie PanasBusybody | Bagus atau tak? dan Kenapa Blogger Hebat Tak Jenguk Semua Follower Dia...

Sampai ke hari ini blog Sophisticated Girl ni dah mendapat 11 Buffered Earnings. Saya hanya sempat share saya mendapat 10 BE di entry Buffered Earning jangan jadi Metered EarningBuffered Earning | Rezeki Mencurah-curah dan Bufffered Earning | 10 BE Sekaligus Running.

Kalau korang nak tahu apa lagi yang saya share dalam blog saya godek lah dekat Bebelan Miss Yaty kat sidebar.

Apa pandangan Miss Yaty tentang dunia blog :

Pada pandangan saya dunia blog ni amat luas. Pemikiran semua blogger tak sama. Pelbagai jenis info saya dapat selama saya berblogging ni. Ada yang buat segmen macam abg BA, Review movie, Share pendapat share tutorial macam blog Zaer, CikTom dan Redboy. 
Ada jugak share tips memasak kecantikan macam blog Hanis Zalikha, ada blogger yang suka buat contest dan Giveaway.
Pelbagai jenis blogger saya dah jumpa peramah, baik, dan ada jugak yang jenis sombong. Tuuuut.

Nasihat Miss Yaty kepada rakan2 yang baru nak wat blog :

Dah 2 3 orang kawan saya berminat nak join blog ni tapi saya takde masa lagi nak ajar dorang. InsyaAllah kalau ada masa saya ajar korang ye. Nasihat saya pada mereka yang baru nak buat blog ni jadikanlah motif utama korang berblog ni untuk mendapat ilmu dan menjadikan hobi yang berfaedah. Bukan untuk tempat mengata orang ataupun tempat nak melucah je. Tak salah kita melepaskan kata-kata geram atau masalah kat blog. Itu hak korang. Tapi jangan sampai saling mengata antara blogger. Memandai plak nak nasihat orang saya ni kan. Sekadar peringatan untuk diri sendiri jugak.

Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog Miss Yaty :

Keunikan blog saya ni maybe pada gabungan warna pink dan coklat. Selain tu saya rasa blog saya unik sebab kemas dan simple. Okay saya memang suka puji diri sendiri. Hihi.

Sampai bilakah Miss Yaty akan menulis blog dan impian Miss Yaty dalam dunia blog?

Saya akan tetap berblogging selagi saya bernafas di dunia ni. Saya akan tetap berblogging walaupun kemungkinan saya tak mampu nak fokus pada blog ni semata-mata pada masa akan datang.


Impian saya untuk mendapat lebih ramai kawan yang peramah dan baik di alam maya ni. :)

Saya nak tag: 

Tarikh tutup 3 Januari 2011.


17 comments:

JuanYuan said...

semoga bahagia dgn yg tersayang ;))

honeyvsbee said...

ada tarikh tutup, ni contest ker GA ? huhu jwb kat blog bee yer..

honeyvsbee said...

pink cokelat mang cantik...hahaa

:Cikgu Akim: said...

wahhhhhhh hebatnya yatty dpt smpi 10 BE !! erk yatty camna nak wat tempt award cam yatty tu??pleasee ajar saya..nampak kemas~

salam perkenalan dri saya bakal guru SP n Biology

Miss Yaty said...

@juanyuan: thanks...hihi...:)

Miss Yaty said...

@bee: hihi...tak baca tjuk ek..hihi ni segmen..macam abg BA selalu buat..segmen untuk berkenalan sesama blogger :)

pink coklat memang chanteq kan :)

Miss Yaty said...

@akim: thanks..hih...erm tmpt award? aik yaty tak penah buat tmpt letak award...maksud akim tmpt banner GA dan contest ye?

guna tutorial ni ye :)

http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/11/tutorial-buat-auto-slide-menu-hide.html

Matika said...

huhu.....untung mr gugu dapat akak....hehehe

honeyvsbee said...

huhu bee tak paham heee..

dayanadarmawi said...

heyy , slm pknaln , cn we be fwen ?? hee
come vsit my blog :)dont forget 2 follow ea ^^

Anishaway said...

wow, 5 tahun sudah. claps !
hehe

agar maju untuk dunia blog sis yaty !
;)

Shag said...

Yaty~ Thanks tag Shag tau. Shag dah siapkan entri ;)

http://shagcomot.blogspot.com/2010/12/segmen-jom-berkenalan.html

Miss Yaty said...

@mamat: hihi..;p

Miss Yaty said...

@bee: tak paham takpe..hihi ;)

Miss Yaty said...

@dayana: thanks sebab jenguk blog yaty...salam perkenalan ye :)

Miss Yaty said...

@anish: thanks dear..hhii:)

Miss Yaty said...

@shag: thanks dear :)